Hutulii sunt un subgrup etnic, ce traieste in Bucovina, Maramures, Transcarpatia si Pocutia. Istoricii ii considera ca avand origini dacice, slave, cumanice sau chiar mongole. Hutulii raman insa o enigma in ceea ce priveste originea lor. In prezent, urmasii hutulilor traitori in localitatile de pe valea Moldovei si valea Moldovitei se ocupa cu cresterea animalelor si munca la padure. Mancarurile hutulilor aduc un aport substantial de calorii, pentru a se asigura necesarul de energie in sustinerea efortului fizic zilnic, care este mare. Afumaturile se consuma in ciorbe, cu varza tocata si murata sau cu fasole. Ciorbele hutule sunt deosebit de consistente si satioase, cu carne afumata, fiind intotdeauna drese din belsug cu smantana de vaca sau de oaie. De data aceasta, eu am ales sa o fac "light"! Mai usoara... Cu putina afumatura si cu aripi de curcan.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!