Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Melci umpluti

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Cu Cireșel la joacă

422 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Melci umpluti
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Melci umpluti

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Cu Cireșel la joacă

422 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi

Pregatire

4 ore

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

De ceva timp, tot visam niste covrigi umpluti. Pana la urma, am facut melci. Aseara mi-am indeplinit visul, dar tot procesul a fost ca o comedie in 3 acte, dupa cum urmeaza. Am coborat in bucatarie pe la 9 seara, am facut rapid un aluat cu ce aveam la indemana si l-am lasat la dospit, acoperit cu un prosop curat, la temperatura camerei. Cand ma grabesc, pun aluatul la dospit in slow cooker, pe functia mentinere cald, insa acum voiam sa adoarma Ciresel sa ma pot desfasura in liniste. Dupa o ora, cum Ciresel inca nu avea chef de somn, m-am dus sa vad in ce stare era aluatul. Crescuse foarte frumos, l-am mai framantat putin si l-am impartit in 12 bile egale. Le-am pudrat cu faina si le-am acoperit din nou cu prosopul, caci cineva ma solicita in mod special. Asa ca, pana m-am apucat de umplut covrigii, a mai trecut inca o ora. In concluzie, cele vreo 2 ore de dospire au ajutat mult, insa cred ca este suficienta si doar o ora, daca nu aveti timp mai mult la dispozitie.

Melci umpluti

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
Categorii:  Deserturi

Pregatire

4 ore

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Deserturi
Cu Cireșel la joacă
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

De ceva timp, tot visam niste covrigi umpluti. Pana la urma, am facut melci. Aseara mi-am indeplinit visul, dar tot procesul a fost ca o comedie in 3 acte, dupa cum urmeaza. Am coborat in bucatarie pe la 9 seara, am facut rapid un aluat cu ce aveam la indemana si l-am lasat la dospit, acoperit cu un prosop curat, la temperatura camerei. Cand ma grabesc, pun aluatul la dospit in slow cooker, pe functia mentinere cald, insa acum voiam sa adoarma Ciresel sa ma pot desfasura in liniste. Dupa o ora, cum Ciresel inca nu avea chef de somn, m-am dus sa vad in ce stare era aluatul. Crescuse foarte frumos, l-am mai framantat putin si l-am impartit in 12 bile egale. Le-am pudrat cu faina si le-am acoperit din nou cu prosopul, caci cineva ma solicita in mod special. Asa ca, pana m-am apucat de umplut covrigii, a mai trecut inca o ora. In concluzie, cele vreo 2 ore de dospire au ajutat mult, insa cred ca este suficienta si doar o ora, daca nu aveti timp mai mult la dispozitie.

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 500 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 buc oua
  • 100 gr unt
  • 330 gr chefir
  • 1faina
    500 gr
  • 2drojdie uscata
    7 gr
  • 3oua
    1 buc
  • 4unt
    100 gr
  • 5chefir
    330 gr
Umplutura
  • 3 buc banane
  • 10 gr pudra de carob
  • 20 gr fulgi de nuca de cocos
  • dupa gust scortisoara Ceylon
  • 60 gr unt de alune
  • 1banane
    3 buc
  • 2pudra de carob
    10 gr
  • 3fulgi de nuca de cocos
    20 gr
  • 4scortisoara Ceylon
    dupa gust
  • 5unt de alune
    60 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Blender Classic 575, 1575W, Negru - Blendtec
3290 leiÎn stoc
Blender Designer 625, 1560W, Negru - Blendtec
3390 leiÎn stoc
Pensula patiserie, 19 cm - Kitchen Craft
17 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 22cm - Westmark
39 leiÎn stoc

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
RalucaM
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 20, 03:10
Iar mor aici de pofta:))
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.