Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Gnocchi din mamaliga cu sos iute - By Staub

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Staub

103 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Gnocchi din mamaliga cu sos iute - By Staub
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Gnocchi din mamaliga cu sos iute - By Staub

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Staub

103 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

10 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Poti servi mamaliga in forma sa cea mai traditionala romaneasca, dar o poti folosi si pentru a crea o variatie inedita cu tenta italiana. Adauga o salata verde simpla si vei avea o masa de seara usoara, dar satioasa.

Gnocchi din mamaliga cu sos iute - By Staub

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

10 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Staub
Bucatar amator
gatesc.co

Prezentare

Poti servi mamaliga in forma sa cea mai traditionala romaneasca, dar o poti folosi si pentru a crea o variatie inedita cu tenta italiana. Adauga o salata verde simpla si vei avea o masa de seara usoara, dar satioasa.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 1 buc ardei
  • 150 ml supa de legume
  • 2 linguri sos Ajvar
  • 100 ml smantana
  • 75 gr unt
  • 100 gr malai
  • 250 ml lapte
  • 100 gr parmezan
  • 2 buc galbenus de ou
  • 1 crenguta de praz
  • dupa gust ulei de masline
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • dupa gust nucsoara
  • 1ardei
    1 buc
  • 2supa de legume
    150 ml
  • 3sos Ajvar
    2 linguri
  • 4smantana
    100 ml
  • 5unt
    75 gr
  • 6malai
    100 gr
  • 7lapte
    250 ml
  • 8parmezan
    100 gr
  • 9galbenus de ou
    2 buc
  • 10praz
    1 crenguta de
  • 11ulei de masline
    dupa gust
  • 12sare
    dupa gust
  • 13piper
    dupa gust
  • 14nucsoara
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Scoate semintele din ardei, feliaza-l si soteaza-l in 2 linguri ulei de masline bine incalzit.

    Scoate semintele din ardei, feliaza-l si soteaza-l in 2 linguri ulei de masline bine incalzit.

  • Pasul 2
    terminat

    Adauga supa de legume, smantana si pasta de ardei Ajvar si gateste totul timp de aproximativ 15 minute pe foc mediu.

    Adauga supa de legume, smantana si pasta de ardei Ajvar si gateste totul timp de aproximativ 15 minute pe foc mediu.

  • Pasul 3
    terminat

    Cu un blender paseaza totul bine, asezoneaza cu sare si toarna compozitia intr-un vas de copt.

    Cu un blender paseaza totul bine, asezoneaza cu sare si toarna compozitia intr-un vas de copt.

  • Pasul 4
    terminat

    Amesteca intr-o craticioara mica 250 ml de lapte cu sare, piper si nucsoara. Adauga 50 gr unt si adu-le la fierbere. Toarna malaiul, amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Gateste totul la foc mic timp de aproximativ 8 minute.

    Amesteca intr-o craticioara mica 250 ml de lapte cu sare, piper si nucsoara. Adauga 50 gr unt si adu-le la fierbere. Toarna malaiul, amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Gateste totul la foc mic timp de aproximativ 8 minute.

  • Pasul 5
    terminat

    Scoate cratita de pe foc, adauga jumatate de parmezan proaspat ras (50 gr) si galbenusurile de ou in mamaliga. Las-o sa se raceasca si apoi formeaza gnocchi, folosind 2 linguri (similar cu galustile de gris).

    Scoate cratita de pe foc, adauga jumatate de parmezan proaspat ras (50 gr) si galbenusurile de ou in mamaliga. Las-o sa se raceasca si apoi formeaza gnocchi, folosind 2 linguri (similar cu galustile de gris).

  • Pasul 6
    terminat

    Preincalzeste cuptorul la 200°C.

    Preincalzeste cuptorul la 200°C.

  • Pasul 7
    terminat

    Spala prazul, taie-l in bucati mici si soteaza-l intr-o tigaie in untul ramas (25 gr).

    Spala prazul, taie-l in bucati mici si soteaza-l intr-o tigaie in untul ramas (25 gr).

  • Pasul 8
    terminat

    In vasul de copt, peste sosul iute, aseaza uniform gnocchi si prazul. Presara cu restul de parmezan proaspat ras (50 gr) si coace totul in cuptorul fierbinte la nivelul inferior timp de aproximativ 25-30 minute.

    In vasul de copt, peste sosul iute, aseaza uniform gnocchi si prazul. Presara cu restul de parmezan proaspat ras (50 gr) si coace totul in cuptorul fierbinte la nivelul inferior timp de aproximativ 25-30 minute.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Scoate semintele din ardei, feliaza-l si soteaza-l in 2 linguri ulei de masline bine incalzit.

    Scoate semintele din ardei, feliaza-l si soteaza-l in 2 linguri ulei de masline bine incalzit.

  • Pasul 2
    terminat

    Adauga supa de legume, smantana si pasta de ardei Ajvar si gateste totul timp de aproximativ 15 minute pe foc mediu.

    Adauga supa de legume, smantana si pasta de ardei Ajvar si gateste totul timp de aproximativ 15 minute pe foc mediu.

  • Pasul 3
    terminat

    Cu un blender paseaza totul bine, asezoneaza cu sare si toarna compozitia intr-un vas de copt.

    Cu un blender paseaza totul bine, asezoneaza cu sare si toarna compozitia intr-un vas de copt.

  • Pasul 4
    terminat

    Amesteca intr-o craticioara mica 250 ml de lapte cu sare, piper si nucsoara. Adauga 50 gr unt si adu-le la fierbere. Toarna malaiul, amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Gateste totul la foc mic timp de aproximativ 8 minute.

    Amesteca intr-o craticioara mica 250 ml de lapte cu sare, piper si nucsoara. Adauga 50 gr unt si adu-le la fierbere. Toarna malaiul, amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Gateste totul la foc mic timp de aproximativ 8 minute.

  • Pasul 5
    terminat

    Scoate cratita de pe foc, adauga jumatate de parmezan proaspat ras (50 gr) si galbenusurile de ou in mamaliga. Las-o sa se raceasca si apoi formeaza gnocchi, folosind 2 linguri (similar cu galustile de gris).

    Scoate cratita de pe foc, adauga jumatate de parmezan proaspat ras (50 gr) si galbenusurile de ou in mamaliga. Las-o sa se raceasca si apoi formeaza gnocchi, folosind 2 linguri (similar cu galustile de gris).

  • Pasul 6
    terminat

    Preincalzeste cuptorul la 200°C.

    Preincalzeste cuptorul la 200°C.

  • Pasul 7
    terminat

    Spala prazul, taie-l in bucati mici si soteaza-l intr-o tigaie in untul ramas (25 gr).

    Spala prazul, taie-l in bucati mici si soteaza-l intr-o tigaie in untul ramas (25 gr).

  • Pasul 8
    terminat

    In vasul de copt, peste sosul iute, aseaza uniform gnocchi si prazul. Presara cu restul de parmezan proaspat ras (50 gr) si coace totul in cuptorul fierbinte la nivelul inferior timp de aproximativ 25-30 minute.

    In vasul de copt, peste sosul iute, aseaza uniform gnocchi si prazul. Presara cu restul de parmezan proaspat ras (50 gr) si coace totul in cuptorul fierbinte la nivelul inferior timp de aproximativ 25-30 minute.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.