Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Trandafiri din aluat de uscatele (minciunele)

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

ana kezdi

3 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Trandafiri din aluat de uscatele (minciunele)
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Trandafiri din aluat de uscatele (minciunele)

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

ana kezdi

3 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

30 minute

Preparare

10 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Acest aluat are si denumirea de minciunele. Se poate prepara tot anul, dar mai mult se prepara in timpul carnavalului. Aluatul tebuie intins foarte subtire, de grosimea lamei de cutit, ca la taiteii de casa, pentru a obtine uscatele (minciunele) basicate si crocante.

Trandafiri din aluat de uscatele (minciunele)

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

10 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

ana kezdi
Bucatar amator
gatesc.co

Prezentare

Acest aluat are si denumirea de minciunele. Se poate prepara tot anul, dar mai mult se prepara in timpul carnavalului. Aluatul tebuie intins foarte subtire, de grosimea lamei de cutit, ca la taiteii de casa, pentru a obtine uscatele (minciunele) basicate si crocante.

Ingrediente

Portii:
Aluat uscatele
  • 6 buc galbenus de ou
  • 100 gr unt
  • 300 gr smantana
  • 40 ml rom
  • 500 gr faina
  • 2 gr sare
  • 500 ml ulei
  • 2 buc albus de ou
  • 1galbenus de ou
    6 buc
  • 2unt
    100 gr
  • 3smantana
    300 gr
  • 4rom
    40 ml
  • 5faina
    500 gr
  • 6sare
    2 gr
  • 7ulei
    500 ml
  • 8albus de ou
    2 buc
Pentru prajit
  • 500 ml ulei
  • 1ulei
    500 ml
Pentru servit
  • 50 gr zahar pudra
  • 200 gr dulceata de caise
  • 1zahar pudra
    50 gr
  • 2dulceata de caise
    200 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Separator galbenus, plastic - Kitchen Craft
24 leiÎn stoc
Separator oua - Kitchen Craft
48 leiÎn stoc
Separator oua 3 in 1, plastic - OXO
21 leiÎn stoc
Cutter aluat biscuiti Linzer, 5 cm
18 leiÎn stoc
Feliator aluat, inox, 16 cm - Kitchen Craft
39 leiÎn stoc
Facalet 44 cm, lemn de fag - Kesper
34 leiÎn stoc
Facalet 50 cm - Kitchen Craft
92 leiÎn stoc
Set 7 forme-cutter, plastic - Kitchen Craft
48 leiÎn stoc
Pensula patiserie, 19 cm - Kitchen Craft
17 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 22cm - Westmark
39 leiÎn stoc
Cutitul bucatarului, inox, 20 cm - Westmark
54 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 32cm/10,8L - AMT Gastroguss
590 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 24cm/4,1L - AMT Gastroguss
360 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 32cm/8,2L - AMT Gastroguss
440 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 28cm/8,2L - AMT Gastroguss
550 leiÎn stoc
Spumiera cu sita, inox, 12,5 cm - Zokura
23 leiÎn stoc
Vas pentru pudrat, 750 ml - Kitchen Craft
88 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.