Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Piept de rata cu orez, legume si sos de merisoare

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Piept de rata cu orez, legume si sos de merisoare
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Piept de rata cu orez, legume si sos de merisoare

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Va propun o reteta eleganta, potrivita pentru un pranz sau o cina festiva. O reteta cu o aroma chinezeasca, care sper sa fie si pe gustul vostru. Daca va intrebati ce anume da un gust atat de bun pieptului de rata, am sa va spun ca secretul sta in priceperea bucatarului si cateva sfaturi pe care este nevoie sa le stim si sa le aplicam inainte de a praji si a baga la cuptor pieptul de rata. Deci: - bucatile de piept trebuie sa stea la temperatura camerei macar o ora inainte de a fi gatite; - acesta nu trebuie sa fie ud, deci il vom sterge bine cu un prosop de hartie; - trebuie sa crestam pieptul de rata folosind un cutit cu o lama cat mai subtire, eu am folosit o lama de ras. Trebuie crestat in X pe partea cu pielea, pana aproape de stratul de carne, in felul acesta, grasimea se va topi in tigaie, iar carnea va deveni crocanta si cu un aspect apetisant; - prajim carnea pe partea cu pielea intr-o tigaie cu fundul cat mai gros, faca a o infierbanta inainte si fara a adauga grasime in ea.

Piept de rata cu orez, legume si sos de merisoare

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Party , Romaneasca
Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Va propun o reteta eleganta, potrivita pentru un pranz sau o cina festiva. O reteta cu o aroma chinezeasca, care sper sa fie si pe gustul vostru. Daca va intrebati ce anume da un gust atat de bun pieptului de rata, am sa va spun ca secretul sta in priceperea bucatarului si cateva sfaturi pe care este nevoie sa le stim si sa le aplicam inainte de a praji si a baga la cuptor pieptul de rata. Deci: - bucatile de piept trebuie sa stea la temperatura camerei macar o ora inainte de a fi gatite; - acesta nu trebuie sa fie ud, deci il vom sterge bine cu un prosop de hartie; - trebuie sa crestam pieptul de rata folosind un cutit cu o lama cat mai subtire, eu am folosit o lama de ras. Trebuie crestat in X pe partea cu pielea, pana aproape de stratul de carne, in felul acesta, grasimea se va topi in tigaie, iar carnea va deveni crocanta si cu un aspect apetisant; - prajim carnea pe partea cu pielea intr-o tigaie cu fundul cat mai gros, faca a o infierbanta inainte si fara a adauga grasime in ea.

Ingrediente

Portii:
Friptura
  • 2 buc piept de rata
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 150 gr orez prefiert
  • 150 gr legume mexicane
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri sos de soia
  • 4 catei usturoi
  • 2 felii ghimbir
  • 1 lingura sos dulce-acrisor
  • 1piept de rata
    2 buc
  • 2sare
    dupa gust
  • 3piper
    dupa gust
  • 4orez prefiert
    150 gr
  • 5legume mexicane
    150 gr
  • 6unt
    1 lingurita
  • 7sos de soia
    2 linguri
  • 8usturoi
    4 catei
  • 9ghimbir
    2 felii
  • 10sos dulce-acrisor
    1 lingura
Sos de merisoare
  • 100 gr merisoare
  • 3 linguri zahar
  • 2 felii ghimbir
  • 150 ml vin rosu
  • 30 gr unt
  • 1merisoare
    100 gr
  • 2zahar
    3 linguri
  • 3ghimbir
    2 felii
  • 4vin rosu
    150 ml
  • 5unt
    30 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Janinasi
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 20, 04:06
Foarte bine arata!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Ruxy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 12:11
Eleganta!
Intr-adevar, arata tare bine Sidy! Nu ma indoiesc de gust!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 04:20
Pe gustul meu!
Mmmm,deliciu maxim!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.