Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tortellini cu sos de iaurt si marar

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Tortellini cu sos de iaurt si marar
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tortellini cu sos de iaurt si marar

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Tortellini de casa cu umplutura de ciuperci brune si hribi in sos de iaurt si marar.

Tortellini cu sos de iaurt si marar

( )( )( )( )( ) ( 0 )
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Tortellini de casa cu umplutura de ciuperci brune si hribi in sos de iaurt si marar.
ianuarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Sos de iaurt
  • 150 gr iaurt grecesc
  • dupa gust sare
  • 10 gr marar
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 1iaurt grecesc
    150 gr
  • 2sare
    dupa gust
  • 3marar
    10 gr
  • 4usturoi
    1 catel
  • 5mustar de Dijon
    1 lingurita
Umplutura
  • 1 lingura ulei
  • 1 buc ceapa
  • 200 gr ciuperci brune
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 15 gr hribi deshidratati
  • 1ulei
    1 lingura
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3ciuperci brune
    200 gr
  • 4sare
    dupa gust
  • 5piper
    dupa gust
  • 6hribi deshidratati
    15 gr
Aluat
  • 200 gr faina
  • 90 ml apa
  • 0.25 lingurita sare
  • 20 ml ulei
  • 1faina
    200 gr
  • 2apa
    90 ml
  • 3sare
    0.25 lingurita
  • 4ulei
    20 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Pregatim sosul. Punem iaurtul intr-un bol. Adaugam sare, marar proaspat tocat, usturoi tocat marunt si mustar. Amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Pastram amestecul de iaurt la frigider.

    Pregatim sosul. Punem iaurtul intr-un bol. Adaugam sare, marar proaspat tocat, usturoi tocat marunt si mustar. Amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Pastram amestecul de iaurt la frigider.

  • Pasul 2
    terminat

    Pregatim ingredientele pentru umplutura. Maruntim ciupercile brune in robotul de bucatarie. Tocam ceapa marunt. Punen hribii la hidratat in 200 ml de apa calda.

    Pregatim ingredientele pentru umplutura. Maruntim ciupercile brune in robotul de bucatarie. Tocam ceapa marunt. Punen hribii la hidratat in 200 ml de apa calda.

  • Pasul 3
    terminat

    Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa si o calim 5-6 minute, pana cand devine sticloasa.

    Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa si o calim 5-6 minute, pana cand devine sticloasa.

  • Pasul 4
    terminat

    Adaugam ciupercile brune, sare, piper si hribii hidratati si taiati in bucati mai mici.

    Adaugam ciupercile brune, sare, piper si hribii hidratati si taiati in bucati mai mici.

  • Pasul 5
    terminat

    Amestecam si continuam sa gatim pentru inca 20-25 de minute, pana cand tot lichidul din tigaie s-a evaporat. Transferam compozitia intr-un bol si o lasam deoparte.

    Amestecam si continuam sa gatim pentru inca 20-25 de minute, pana cand tot lichidul din tigaie s-a evaporat. Transferam compozitia intr-un bol si o lasam deoparte.

  • Pasul 6
    terminat

    Pregatim aluatul. Punem faina intr-un bol. Adaugam sare, apa si ulei. Framantam pana cand ingredientele lichide au fost incorporate in faina. Transferam aluatul pe blatul de lucru si il framantam pana cand devine neted si omogen.

    Pregatim aluatul. Punem faina intr-un bol. Adaugam sare, apa si ulei. Framantam pana cand ingredientele lichide au fost incorporate in faina. Transferam aluatul pe blatul de lucru si il framantam pana cand devine neted si omogen.

  • Pasul 7
    terminat

    Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca pentru 10-15 minute.

    Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca pentru 10-15 minute.

  • Pasul 8
    terminat

    Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem pe rand fiecare bucata de aluat pana la o grosime de 2-3 mm. Decupam discuri cu diametrul de aproximativ 7-8 cm.

    Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem pe rand fiecare bucata de aluat pana la o grosime de 2-3 mm. Decupam discuri cu diametrul de aproximativ 7-8 cm.

  • Pasul 9
    terminat

    Luam pe rand cate 1 disc si punem in mijloc cate o lingurita de umplutura. Pliem aluatul peste umplutura astfel incat sa formam un semicerc. Presam aluatul in jurul umpluturii ca sa scoatem aerul si totodata ca sa sigilam marginile. Indoim partea superioara a semicercului, rasucim marginile in jurul degetului si le sigilam. Procedam la fel cu restul de aluat si umplutura.

    Luam pe rand cate 1 disc si punem in mijloc cate o lingurita de umplutura. Pliem aluatul peste umplutura astfel incat sa formam un semicerc. Presam aluatul in jurul umpluturii ca sa scoatem aerul si totodata ca sa sigilam marginile. Indoim partea superioara a semicercului, rasucim marginile in jurul degetului si le sigilam. Procedam la fel cu restul de aluat si umplutura.

  • Pasul 10
    terminat

    Punem 2 litri de apa si sare la fiert. Adaugam tortellini si ii fierbem 2-3 minute, pana cand se ridica la suprafata. Ii scoatem cu spumiera intr-un bol.

    Punem 2 litri de apa si sare la fiert. Adaugam tortellini si ii fierbem 2-3 minute, pana cand se ridica la suprafata. Ii scoatem cu spumiera intr-un bol.

  • Pasul 11
    terminat

    Pastram aproximativ 150 ml din apa in care au fiert pastele si o adaugam peste amestecul de iaurt si marar. Omogenizam pana cand obtinem un sos.

    Pastram aproximativ 150 ml din apa in care au fiert pastele si o adaugam peste amestecul de iaurt si marar. Omogenizam pana cand obtinem un sos.

  • Pasul 12
    terminat

    Impartim tortellini in farfurii si ii servim cu sosul de iaurt.

    Impartim tortellini in farfurii si ii servim cu sosul de iaurt.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Pregatim sosul. Punem iaurtul intr-un bol. Adaugam sare, marar proaspat tocat, usturoi tocat marunt si mustar. Amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Pastram amestecul de iaurt la frigider.

    Pregatim sosul. Punem iaurtul intr-un bol. Adaugam sare, marar proaspat tocat, usturoi tocat marunt si mustar. Amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Pastram amestecul de iaurt la frigider.

  • Pasul 2
    terminat

    Pregatim ingredientele pentru umplutura. Maruntim ciupercile brune in robotul de bucatarie. Tocam ceapa marunt. Punen hribii la hidratat in 200 ml de apa calda.

    Pregatim ingredientele pentru umplutura. Maruntim ciupercile brune in robotul de bucatarie. Tocam ceapa marunt. Punen hribii la hidratat in 200 ml de apa calda.

  • Pasul 3
    terminat

    Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa si o calim 5-6 minute, pana cand devine sticloasa.

    Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa si o calim 5-6 minute, pana cand devine sticloasa.

  • Pasul 4
    terminat

    Adaugam ciupercile brune, sare, piper si hribii hidratati si taiati in bucati mai mici.

    Adaugam ciupercile brune, sare, piper si hribii hidratati si taiati in bucati mai mici.

  • Pasul 5
    terminat

    Amestecam si continuam sa gatim pentru inca 20-25 de minute, pana cand tot lichidul din tigaie s-a evaporat. Transferam compozitia intr-un bol si o lasam deoparte.

    Amestecam si continuam sa gatim pentru inca 20-25 de minute, pana cand tot lichidul din tigaie s-a evaporat. Transferam compozitia intr-un bol si o lasam deoparte.

  • Pasul 6
    terminat

    Pregatim aluatul. Punem faina intr-un bol. Adaugam sare, apa si ulei. Framantam pana cand ingredientele lichide au fost incorporate in faina. Transferam aluatul pe blatul de lucru si il framantam pana cand devine neted si omogen.

    Pregatim aluatul. Punem faina intr-un bol. Adaugam sare, apa si ulei. Framantam pana cand ingredientele lichide au fost incorporate in faina. Transferam aluatul pe blatul de lucru si il framantam pana cand devine neted si omogen.

  • Pasul 7
    terminat

    Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca pentru 10-15 minute.

    Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca pentru 10-15 minute.

  • Pasul 8
    terminat

    Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem pe rand fiecare bucata de aluat pana la o grosime de 2-3 mm. Decupam discuri cu diametrul de aproximativ 7-8 cm.

    Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem pe rand fiecare bucata de aluat pana la o grosime de 2-3 mm. Decupam discuri cu diametrul de aproximativ 7-8 cm.

  • Pasul 9
    terminat

    Luam pe rand cate 1 disc si punem in mijloc cate o lingurita de umplutura. Pliem aluatul peste umplutura astfel incat sa formam un semicerc. Presam aluatul in jurul umpluturii ca sa scoatem aerul si totodata ca sa sigilam marginile. Indoim partea superioara a semicercului, rasucim marginile in jurul degetului si le sigilam. Procedam la fel cu restul de aluat si umplutura.

    Luam pe rand cate 1 disc si punem in mijloc cate o lingurita de umplutura. Pliem aluatul peste umplutura astfel incat sa formam un semicerc. Presam aluatul in jurul umpluturii ca sa scoatem aerul si totodata ca sa sigilam marginile. Indoim partea superioara a semicercului, rasucim marginile in jurul degetului si le sigilam. Procedam la fel cu restul de aluat si umplutura.

  • Pasul 10
    terminat

    Punem 2 litri de apa si sare la fiert. Adaugam tortellini si ii fierbem 2-3 minute, pana cand se ridica la suprafata. Ii scoatem cu spumiera intr-un bol.

    Punem 2 litri de apa si sare la fiert. Adaugam tortellini si ii fierbem 2-3 minute, pana cand se ridica la suprafata. Ii scoatem cu spumiera intr-un bol.

  • Pasul 11
    terminat

    Pastram aproximativ 150 ml din apa in care au fiert pastele si o adaugam peste amestecul de iaurt si marar. Omogenizam pana cand obtinem un sos.

    Pastram aproximativ 150 ml din apa in care au fiert pastele si o adaugam peste amestecul de iaurt si marar. Omogenizam pana cand obtinem un sos.

  • Pasul 12
    terminat

    Impartim tortellini in farfurii si ii servim cu sosul de iaurt.

    Impartim tortellini in farfurii si ii servim cu sosul de iaurt.

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Farfurie pentru paste, portelan, 27cm, "Alumilite Dove" - Porland
64 leiÎn stoc
Farfurie pentru paste, portelan, 30cm, "Gastronomi Gourmet" - Porland
65 leiÎn stoc
Vas sita pentru paste, inox, 24 cm, "Resto" - Demeyere
245 leiÎn stoc
Bol portelan, 17 cm/0,5 l "Cartago" - Viejo Valle
38 leiÎn stoc
Bol, sticla, 14cm/670ml, "Lambada" - Borgonovo
14 leiÎn stoc
Foarfeca verdeata cu 5 lame, inox - Westmark
59 leiÎn stoc
Foarfeca pentru verdeata "Herby", 19,3 cm - Westmark
40 leiÎn stoc
Cutit legume si fructe, 8cm, "ZWILLING Gourmet" - Zwilling
148 leiÎn stoc
Robot de bucatarie, 1,9 l, 350 W, Pearl Grey - Cuisinart
840 leiÎn stoc
Tigaie aluminiu, 20cm, inaltime 5 cm - AMT Gastroguss
240 leiÎn stoc
Tigaie aluminiu, 20 cm, inaltime 4 cm, inductie - AMT Gastroguss
330 leiÎn stoc
Cratita inox, cu capac, 16cm/1,5L, "Apollo" - Demeyere
665 leiÎn stoc
Cratita inox, cu capac, 16cm/1,5L, "Apollo" - Demeyere
695 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.