Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sirop de rubarba

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Elena

222 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Sirop de rubarba
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sirop de rubarba

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Elena

222 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Conserve

Pregatire

5 minute

Preparare

55 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

A iesit foarte aromat si cu o consistenta perfecta! Se face foarte simplu si destul de rapid. Ingredientele sunt pentru 300 ml de sirop.

Sirop de rubarba

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Conserve

Pregatire

5 minute

Preparare

55 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Conserve
Elena
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

A iesit foarte aromat si cu o consistenta perfecta! Se face foarte simplu si destul de rapid. Ingredientele sunt pentru 300 ml de sirop.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 500 gr rubarba
  • 400 gr zahar
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1rubarba
    500 gr
  • 2zahar
    400 gr
  • 3suc de lamaie
    1 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Spalam tijele de rubarba si le taiem in felii de 1 cm.

    Spalam tijele de rubarba si le taiem in felii de 1 cm.

  • Pasul 2
    terminat

    Le punem intr-o cratita, apoi turnam zaharul peste ele.

    Le punem intr-o cratita, apoi turnam zaharul peste ele.

  • Pasul 3
    terminat

    Dam drumul la foc mediu si lasam asa pana se topeste zaharul, amestecand ocazional.

    Dam drumul la foc mediu si lasam asa pana se topeste zaharul, amestecand ocazional.

  • Pasul 4
    terminat

    Dupa ce s-a topit zaharul, reducem focul la minim si lasam sa fiarba 15 minute.

    Dupa ce s-a topit zaharul, reducem focul la minim si lasam sa fiarba 15 minute.

  • Pasul 5
    terminat

    Dupa cele 15 minute, luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si lasam sa se racoreasca 10 minute.

    Dupa cele 15 minute, luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si lasam sa se racoreasca 10 minute.

  • Pasul 6
    terminat

    Punem toata compozitia intr-o sita deasupra unui vas si o lasam sa stea asa cateva ore pentru a se scurge bine.

    Punem toata compozitia intr-o sita deasupra unui vas si o lasam sa stea asa cateva ore pentru a se scurge bine.

  • Pasul 7
    terminat

    Dupa cele cateva ore mai presam piureul si stoarcem bine ultimele picauri de sirop.

    Dupa cele cateva ore mai presam piureul si stoarcem bine ultimele picauri de sirop.

  • Pasul 8
    terminat

    Punem siropul in sticlute sterilizate, apoi le sigilam bine.

    Punem siropul in sticlute sterilizate, apoi le sigilam bine.

Pentru gatirea acestei retete, de complexitate redusa, nu se acorda puncte KitchenShop. Multumim pentru intelegere.

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Spalam tijele de rubarba si le taiem in felii de 1 cm.

    Spalam tijele de rubarba si le taiem in felii de 1 cm.

  • Pasul 2
    terminat

    Le punem intr-o cratita, apoi turnam zaharul peste ele.

    Le punem intr-o cratita, apoi turnam zaharul peste ele.

  • Pasul 3
    terminat

    Dam drumul la foc mediu si lasam asa pana se topeste zaharul, amestecand ocazional.

    Dam drumul la foc mediu si lasam asa pana se topeste zaharul, amestecand ocazional.

  • Pasul 4
    terminat

    Dupa ce s-a topit zaharul, reducem focul la minim si lasam sa fiarba 15 minute.

    Dupa ce s-a topit zaharul, reducem focul la minim si lasam sa fiarba 15 minute.

  • Pasul 5
    terminat

    Dupa cele 15 minute, luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si lasam sa se racoreasca 10 minute.

    Dupa cele 15 minute, luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si lasam sa se racoreasca 10 minute.

  • Pasul 6
    terminat

    Punem toata compozitia intr-o sita deasupra unui vas si o lasam sa stea asa cateva ore pentru a se scurge bine.

    Punem toata compozitia intr-o sita deasupra unui vas si o lasam sa stea asa cateva ore pentru a se scurge bine.

  • Pasul 7
    terminat

    Dupa cele cateva ore mai presam piureul si stoarcem bine ultimele picauri de sirop.

    Dupa cele cateva ore mai presam piureul si stoarcem bine ultimele picauri de sirop.

  • Pasul 8
    terminat

    Punem siropul in sticlute sterilizate, apoi le sigilam bine.

    Punem siropul in sticlute sterilizate, apoi le sigilam bine.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.