(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ 5 (1)
Hello, foodiez! Mi-ati cerut reteta de mango sticky rice, asa ca m-am ocupat. Inainte de a explica reteta trebuie sa tineti cont de trei aspecte importante: 1. Pentru aceasta reteta se foloseste orez glutinos, care are mai mult amidon (de aceea este si lipicios) si se gaseste de obicei in magazinele cu specific asiatic. In ciuda denumirii de orez glutinos, nu contine gluten. 2. Orezul lipicios trebuie spalat in mai multe ape si are nevoie sa stea la inmuiat inainte de a fi gatit. Eu am spalat orezul in 6 ape (pana a devenit apa clara) si l-am lasat la inmuiat aproximativ 2 ore. 3. Am gatit orezul intr-un mod cat mai aproape de varianta traditionala, adica la aburi. Thailandezii il gatesc intr-un steamer de bambus in forma de con insa eu nu detin unul. Va recomand sa incercati varianta pe care am abordat-o eu: inveliti orezul intr-un prosop sau tifon si il gatiti, la aburi, in oala cu strecuratoare pentru paste.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!