Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Mango sticky rice

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Hayateria

203 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Mango sticky rice
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Mango sticky rice

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Hayateria

203 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

20 minute

Preparare

3 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Hello, foodiez! Mi-ati cerut reteta de mango sticky rice, asa ca m-am ocupat. Inainte de a explica reteta trebuie sa tineti cont de trei aspecte importante: 1. Pentru aceasta reteta se foloseste orez glutinos, care are mai mult amidon (de aceea este si lipicios) si se gaseste de obicei in magazinele cu specific asiatic. In ciuda denumirii de orez glutinos, nu contine gluten. 2. Orezul lipicios trebuie spalat in mai multe ape si are nevoie sa stea la inmuiat inainte de a fi gatit. Eu am spalat orezul in 6 ape (pana a devenit apa clara) si l-am lasat la inmuiat aproximativ 2 ore. 3. Am gatit orezul intr-un mod cat mai aproape de varianta traditionala, adica la aburi. Thailandezii il gatesc intr-un steamer de bambus in forma de con insa eu nu detin unul. Va recomand sa incercati varianta pe care am abordat-o eu: inveliti orezul intr-un prosop sau tifon si il gatiti, la aburi, in oala cu strecuratoare pentru paste.

Mango sticky rice

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

20 minute

Preparare

3 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Hello, foodiez! Mi-ati cerut reteta de mango sticky rice, asa ca m-am ocupat. Inainte de a explica reteta trebuie sa tineti cont de trei aspecte importante: 1. Pentru aceasta reteta se foloseste orez glutinos, care are mai mult amidon (de aceea este si lipicios) si se gaseste de obicei in magazinele cu specific asiatic. In ciuda denumirii de orez glutinos, nu contine gluten. 2. Orezul lipicios trebuie spalat in mai multe ape si are nevoie sa stea la inmuiat inainte de a fi gatit. Eu am spalat orezul in 6 ape (pana a devenit apa clara) si l-am lasat la inmuiat aproximativ 2 ore. 3. Am gatit orezul intr-un mod cat mai aproape de varianta traditionala, adica la aburi. Thailandezii il gatesc intr-un steamer de bambus in forma de con insa eu nu detin unul. Va recomand sa incercati varianta pe care am abordat-o eu: inveliti orezul intr-un prosop sau tifon si il gatiti, la aburi, in oala cu strecuratoare pentru paste.

Ingrediente

Portii:
  • 200 gr orez glutinos
  • 400 gr crema de cocos
  • 1 buc pastaie de vanilie
  • 75 gr zahar de palmier
  • 2 buc mango
  • 1 varf de cutit tapioca
  • praf de sare
  • dupa gust susan
  • 1orez glutinos
    200 gr
  • 2crema de cocos
    400 gr
  • 3pastaie de vanilie
    1 buc
  • 4zahar de palmier
    75 gr
  • 5mango
    2 buc
  • 6tapioca
    1 varf de cutit
  • 7sare
    praf de
  • 8susan
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Good Food
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 22, 10:05
Arata foarte bine!
Foarte interesanta aceasta reteta. O voi incerca si eu!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.