Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pui asiatic dulce-picant

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

..

6 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Pui asiatic dulce-picant
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pui asiatic dulce-picant

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

..

6 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

35 minute

Preparare

5 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Luna trecuta, ca sa nu ma omoare alergiile, am mancat la fel de mult ardei iute cat populatia unui catun. Cum punea bunica sare in sarmale pun si eu iuteala si se ajunge tot la intrebarea, “o fost cutremur cand ai turnat-o?” Sinusurile mi-s mai tefere, dar de puiul asta dulce-picant nu ma mai satur. In ce l-am marinat de-i asa bun? Sos de soia, sriracha, sambal, boia afumata, ghimbir, ulei de masline, miere si - nu rade, citeste nainte - putin gem de piersici care ii da o nota fructata superba. Condimentele pot varia, dar mixul de ardei iute, ghimbir, soia, miere si gem face toti banii. Aici l-am pus peste un orez simplu, dar impaturit intr-o lipie sau pus intr-un sendvis e tot un eveniment de care n-o sa uiti prea curand. Si daca si voi ati mancat 95% din viata pui uscat ca talpa de bocanc, toata ideea bucatilor de-o inghititura e ca se fac foarte repede, 5-7 minute in tigaia incinsa la maximum. Deeeci? mancam si noi un puiut facut bine?

Pui asiatic dulce-picant

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

35 minute

Preparare

5 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Luna trecuta, ca sa nu ma omoare alergiile, am mancat la fel de mult ardei iute cat populatia unui catun. Cum punea bunica sare in sarmale pun si eu iuteala si se ajunge tot la intrebarea, “o fost cutremur cand ai turnat-o?” Sinusurile mi-s mai tefere, dar de puiul asta dulce-picant nu ma mai satur. In ce l-am marinat de-i asa bun? Sos de soia, sriracha, sambal, boia afumata, ghimbir, ulei de masline, miere si - nu rade, citeste nainte - putin gem de piersici care ii da o nota fructata superba. Condimentele pot varia, dar mixul de ardei iute, ghimbir, soia, miere si gem face toti banii. Aici l-am pus peste un orez simplu, dar impaturit intr-o lipie sau pus intr-un sendvis e tot un eveniment de care n-o sa uiti prea curand. Si daca si voi ati mancat 95% din viata pui uscat ca talpa de bocanc, toata ideea bucatilor de-o inghititura e ca se fac foarte repede, 5-7 minute in tigaia incinsa la maximum. Deeeci? mancam si noi un puiut facut bine?

Ingrediente

Portii:
Marinada
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos Sriracha
  • 1 lingurita sos Sambal
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita gem de piersici
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita boia afumata
  • 0.5 lingurita sare
  • 0.5 lingurita piper
  • 1sos de soia
    2 linguri
  • 2sos Sriracha
    1 lingura
  • 3sos Sambal
    1 lingurita
  • 4miere
    1 lingura
  • 5ulei de masline
    2 linguri
  • 6gem de piersici
    1 lingurita
  • 7ghimbir
    1 lingurita
  • 8boia afumata
    1 lingurita
  • 9sare
    0.5 lingurita
  • 10piper
    0.5 lingurita
Pui
  • 300 gr piept de pui dezosat
  • 1piept de pui dezosat
    300 gr
Orez
  • 200 gr orez Basmati
  • 1 dupa gust sare
  • 1orez Basmati
    200 gr
  • 2sare
    1 dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Janinasi
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 20, 05:21
Yummyyy
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Marina Dobre
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 20, 05:43
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.