Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ricotta de casa

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

..

6 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Ricotta de casa
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ricotta de casa

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

..

6 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

5 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Ricotta de casa e una din lucrurile care suna ridicol pana vezi “lista” de ingrediente si incerci pe pielea ta. Si ce ingrediente? Lapte, zeama de lamaie si un tifon sau o carpa curata pentru strecurat. Important e sa fie din bumbac si sa nu lase scame. “Ricotta” inseamna “gatita a doua oara”, drept care in mod traditional se face din zerul lasat in urma productiei de mozzarella si alte branzeturi. Cum nu m-am dilit inca sa-mi deschid ferma de bovine, am folosit lapte normal. Incalzit la 95° (face bule mici si o pielita la suprafata, dar nu fierbe), amestecat cu zeama de lamaie, lasat 15 minute, apoi scurs si? atat. In 30 de minute ai cateva sute de grame de branza cremoasa pentru lasagna (desi prefer bechamel), capriccio, prajituri sau mic dejun.

Ricotta de casa

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

5 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

..
Bucatar amator
gatesc.co

Prezentare

Ricotta de casa e una din lucrurile care suna ridicol pana vezi “lista” de ingrediente si incerci pe pielea ta. Si ce ingrediente? Lapte, zeama de lamaie si un tifon sau o carpa curata pentru strecurat. Important e sa fie din bumbac si sa nu lase scame. “Ricotta” inseamna “gatita a doua oara”, drept care in mod traditional se face din zerul lasat in urma productiei de mozzarella si alte branzeturi. Cum nu m-am dilit inca sa-mi deschid ferma de bovine, am folosit lapte normal. Incalzit la 95° (face bule mici si o pielita la suprafata, dar nu fierbe), amestecat cu zeama de lamaie, lasat 15 minute, apoi scurs si? atat. In 30 de minute ai cateva sute de grame de branza cremoasa pentru lasagna (desi prefer bechamel), capriccio, prajituri sau mic dejun.

Ingrediente

Portii:
  • 1 l lapte
  • 50 ml suc de lamaie
  • praf de sare
  • 1lapte
    1 l
  • 2suc de lamaie
    50 ml
  • 3sare
    praf de

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Janinasi
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 20, 05:21
Asa fac și eu, este foarte bună!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.