Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cozonac...taiat

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Cozonac...taiat
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cozonac...taiat

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

55 minute

Preparare

1 ora 45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

La toate sarbatorile mari, Paste si Craciun, dar si la botezuri, nunti sau alte aniversari, in bucataria romanului musai sa miroase a cozonac proaspat scos din cuptor. Oriunde te uiti gasesti cate o gospodina dispusa sa-ti povesteasca toate tainele prepararii celui mai fin, gustos, dulce si pufos cozonac romanesc. Cozonacii nelipsiti dau nota finala unei sarbatori, iar reusita lor aduce o satisfactie in plus gospodinelor ce isi pun tot sufletul in ei. Si cum ne apropiem incet, incet de Sarbatorile de iarna, am incercat o alta varianta a cozonacului traditional. Nici nu ma gandeam ca va avea un asemenea succes...

Cozonac...taiat

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

55 minute

Preparare

1 ora 45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

La toate sarbatorile mari, Paste si Craciun, dar si la botezuri, nunti sau alte aniversari, in bucataria romanului musai sa miroase a cozonac proaspat scos din cuptor. Oriunde te uiti gasesti cate o gospodina dispusa sa-ti povesteasca toate tainele prepararii celui mai fin, gustos, dulce si pufos cozonac romanesc. Cozonacii nelipsiti dau nota finala unei sarbatori, iar reusita lor aduce o satisfactie in plus gospodinelor ce isi pun tot sufletul in ei. Si cum ne apropiem incet, incet de Sarbatorile de iarna, am incercat o alta varianta a cozonacului traditional. Nici nu ma gandeam ca va avea un asemenea succes...

Ingrediente

Portii:
Aluat:
  • 700 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 buc oua
  • 1 buc galbenus de ou
  • 1 buc lamai
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 1faina
    700 gr
  • 2zahar
    150 gr
  • 3sare
    1 lingurita
  • 4oua
    2 buc
  • 5galbenus de ou
    1 buc
  • 6lamai
    1 buc
  • 7drojdie proaspata
    30 gr
  • 8lapte
    300 ml
  • 9unt
    100 gr
Umplutura:
  • 100 gr nuci macinate
  • 200 gr zahar
  • 100 gr mac
  • 1 buc lamai
  • 150 gr rahat
  • 100 gr stafide
  • 1nuci macinate
    100 gr
  • 2zahar
    200 gr
  • 3mac
    100 gr
  • 4lamai
    1 buc
  • 5rahat
    150 gr
  • 6stafide
    100 gr
Pentru uns:
  • 1 buc oua
  • 2 linguri lapte
  • 1oua
    1 buc
  • 2lapte
    2 linguri

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 20, 10:01
Superb!
Nu cred ca m-as descurca,bravo!!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.