Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pizza cu dovleac si mozarella

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2337 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Pizza cu dovleac si mozarella
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pizza cu dovleac si mozarella

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2337 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Pizza cu blat din faina de grau dur si topping de dovleac si mozzarella.

Pizza cu dovleac si mozarella

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

20 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Pizza cu blat din faina de grau dur si topping de dovleac si mozzarella.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Blat
  • 1 lingurita zahar brut
  • 2 lingurite drojdie uscata activa
  • 220 ml apa
  • 85 gr faina de grau dur
  • 360 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 80 ml lapte batut
  • 1 lingura ulei
  • 1zahar brut
    1 lingurita
  • 2drojdie uscata activa
    2 lingurite
  • 3apa
    220 ml
  • 4faina de grau dur
    85 gr
  • 5faina
    360 gr
  • 6sare
    1 lingurita
  • 7lapte batut
    80 ml
  • 8ulei
    1 lingura
Topping
  • 400 gr piure de dovleac
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 180 gr branza mozzarella
  • 2 linguri seminte de dovleac
  • 1piure de dovleac
    400 gr
  • 2pasta de ardei iute
    1 lingurita
  • 3branza mozzarella
    180 gr
  • 4seminte de dovleac
    2 linguri

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Punem zaharul, drojdia uscata si 50 ml apa calduta intr-un bol. Amestecam si lasam sa se activeze drojdia timp de 4/5minute.

    Punem zaharul, drojdia uscata si 50 ml apa calduta intr-un bol. Amestecam si lasam sa se activeze drojdia timp de 4/5minute.

  • Pasul 2
    terminat

    Punem faina de grau dur, faina tip 550 si sare in bolul mixerului. Adaugam lapte batut, drojdia activata, restul de apa si ulei. Atasam carligul pentru aluat si framantam timp de 5/6 minute, pana cand aluatul devine elastic si omogen.

    Punem faina de grau dur, faina tip 550 si sare in bolul mixerului. Adaugam lapte batut, drojdia activata, restul de apa si ulei. Atasam carligul pentru aluat si framantam timp de 5/6 minute, pana cand aluatul devine elastic si omogen.

  • Pasul 3
    terminat

    Lasam aluatul la dospit la temperatura camerei timp de 1.30 ore.

    Lasam aluatul la dospit la temperatura camerei timp de 1.30 ore.

  • Pasul 4
    terminat

    Intre timp amestecam piureul de dovleac cu pasta de ardei iute. Lasam deoparte.

    Intre timp amestecam piureul de dovleac cu pasta de ardei iute. Lasam deoparte.

  • Pasul 5
    terminat

    Impartim aluatul in 4 bucati, modelam sub forma de bile si lasam la dospit timp de 10/15 minute. Intindem pe rand fiecare bucata de aluat intr-un disc de 22 cm.

    Impartim aluatul in 4 bucati, modelam sub forma de bile si lasam la dospit timp de 10/15 minute. Intindem pe rand fiecare bucata de aluat intr-un disc de 22 cm.

  • Pasul 6
    terminat

    Asezam discurile de aluat pe o suprafata plata, tapetata cu hartie de copt.

    Asezam discurile de aluat pe o suprafata plata, tapetata cu hartie de copt.

  • Pasul 7
    terminat

    Ungem fiecare disc de aluat cu amestecul de dovleac de la pasul 4. Pe deasupra presaram mozarella rasa si semintele de dovleac.

    Ungem fiecare disc de aluat cu amestecul de dovleac de la pasul 4. Pe deasupra presaram mozarella rasa si semintele de dovleac.

  • Pasul 8
    terminat

    Coacem in cuptorul incalzit la 215°C timp de10-12 minute.

    Coacem in cuptorul incalzit la 215°C timp de10-12 minute.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Punem zaharul, drojdia uscata si 50 ml apa calduta intr-un bol. Amestecam si lasam sa se activeze drojdia timp de 4/5minute.

    Punem zaharul, drojdia uscata si 50 ml apa calduta intr-un bol. Amestecam si lasam sa se activeze drojdia timp de 4/5minute.

  • Pasul 2
    terminat

    Punem faina de grau dur, faina tip 550 si sare in bolul mixerului. Adaugam lapte batut, drojdia activata, restul de apa si ulei. Atasam carligul pentru aluat si framantam timp de 5/6 minute, pana cand aluatul devine elastic si omogen.

    Punem faina de grau dur, faina tip 550 si sare in bolul mixerului. Adaugam lapte batut, drojdia activata, restul de apa si ulei. Atasam carligul pentru aluat si framantam timp de 5/6 minute, pana cand aluatul devine elastic si omogen.

  • Pasul 3
    terminat

    Lasam aluatul la dospit la temperatura camerei timp de 1.30 ore.

    Lasam aluatul la dospit la temperatura camerei timp de 1.30 ore.

  • Pasul 4
    terminat

    Intre timp amestecam piureul de dovleac cu pasta de ardei iute. Lasam deoparte.

    Intre timp amestecam piureul de dovleac cu pasta de ardei iute. Lasam deoparte.

  • Pasul 5
    terminat

    Impartim aluatul in 4 bucati, modelam sub forma de bile si lasam la dospit timp de 10/15 minute. Intindem pe rand fiecare bucata de aluat intr-un disc de 22 cm.

    Impartim aluatul in 4 bucati, modelam sub forma de bile si lasam la dospit timp de 10/15 minute. Intindem pe rand fiecare bucata de aluat intr-un disc de 22 cm.

  • Pasul 6
    terminat

    Asezam discurile de aluat pe o suprafata plata, tapetata cu hartie de copt.

    Asezam discurile de aluat pe o suprafata plata, tapetata cu hartie de copt.

  • Pasul 7
    terminat

    Ungem fiecare disc de aluat cu amestecul de dovleac de la pasul 4. Pe deasupra presaram mozarella rasa si semintele de dovleac.

    Ungem fiecare disc de aluat cu amestecul de dovleac de la pasul 4. Pe deasupra presaram mozarella rasa si semintele de dovleac.

  • Pasul 8
    terminat

    Coacem in cuptorul incalzit la 215°C timp de10-12 minute.

    Coacem in cuptorul incalzit la 215°C timp de10-12 minute.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.