Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Gogosi la cuptor

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Trif Salomeea

85 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Gogosi la cuptor
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Gogosi la cuptor

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Trif Salomeea

85 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Categorii:  Deserturi

Pregatire

3 ore

Preparare

0 secunde

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Sunteti satui deja sa va spun cat de mult ”imi place” sa framant, pentru ca si eu sunt! Dar apoi m-am gandit ca am cam exagerat... multe dintre voi sunteti abia cu un picior in bucatarie, iar eu va fac sa nu va mai doriti sa intrati deloc. Ceea ce chiiiiar nu-mi doresc deloc! Deci, nu e chiar asa horror! Doar framanti 15 minute pana lesini langa masa.... termini de framantat si apoi simti ca-ti cad mainile si ca nu mai esti capabila de nimic. Nu mai ai nici chef de intins aluatul si nici de dus pana la capat reteta. Il acoperi si il pui deoparte si asta este! Te gandesti sa faci altceva de mancare si iti promiti ca niciodata nu vei mai framanta un aluat. Niciodata! Te duci si te relaxezi o ora si apoi te intorci in bucatarie.... Si il vezi: il vezi ce mandru s-a umflat in vas si ce perfect arata! Parca si striga sa-l gatesti desi stii cat ai tras ca sa arate asa. Dar te gandesti apoi ce mai conteaza cat ai muncit daca acum te simti relaxata, iar aluatul arata chiar de vis? Te poti lasa prada lui si sa incepi sa-l gatesti pentru cei dragi? Ei bine aceasta este povestea mea de fiecare data cand vreau sa pregatesc o reteta ce necesita framantarea unui aluat. Ai crede ca m-am invatat, dar nu! Inca ma chinui singura si inca framant... ba chiar incepe sa-mi placa! Si incep sa framant apoi din nou... iar simt ca lesin, dar ma lupt si iaca inca am putere. Ma gandesc cat de bine va arata rezultatul si ca merita sa mai framant inca 5 minute.... si inca 5 minute... si inca 5 minute.... si gata! Aluatul este elastic si usor de modelat, gust din el si parca ii simt savoarea pe care o va avea dupa coacere. Si am putere din nou! Am putere sa-l intind si am putere sa-l gatesc... Si am putere sa-l fac din nou si din nou si din nou! Am putere pentru ca deja ne-am mai imprietenit (eu si framantatul), dar pe langa toate acestea, bucuria de pe fetele celor din jur atunci cand savureaza ceea ce le-am pregatit, este nemarginita! Asa ca nu-ti mai fie frica! Da, TIE! Cea care simti la fel ca si mine cand vine vorba de framantat, cea care inca astepti sa primesti o masina de framantat aluatul, haha:)). Te vei obisnui si vei fi mandra de tine! Vei incepe sa fii din ce in ce mai priceputa si vei ajunge sa nu-ti mai fie teama de nimic in bucatarie. Dar acest lucru necesita munca, timp si rabdare!

Gogosi la cuptor

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Deserturi

Pregatire

3 ore

Preparare

0 secunde

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Deserturi
Trif Salomeea
Mini Chef
gatesc.co

Prezentare

Sunteti satui deja sa va spun cat de mult ”imi place” sa framant, pentru ca si eu sunt! Dar apoi m-am gandit ca am cam exagerat... multe dintre voi sunteti abia cu un picior in bucatarie, iar eu va fac sa nu va mai doriti sa intrati deloc. Ceea ce chiiiiar nu-mi doresc deloc! Deci, nu e chiar asa horror! Doar framanti 15 minute pana lesini langa masa.... termini de framantat si apoi simti ca-ti cad mainile si ca nu mai esti capabila de nimic. Nu mai ai nici chef de intins aluatul si nici de dus pana la capat reteta. Il acoperi si il pui deoparte si asta este! Te gandesti sa faci altceva de mancare si iti promiti ca niciodata nu vei mai framanta un aluat. Niciodata! Te duci si te relaxezi o ora si apoi te intorci in bucatarie.... Si il vezi: il vezi ce mandru s-a umflat in vas si ce perfect arata! Parca si striga sa-l gatesti desi stii cat ai tras ca sa arate asa. Dar te gandesti apoi ce mai conteaza cat ai muncit daca acum te simti relaxata, iar aluatul arata chiar de vis? Te poti lasa prada lui si sa incepi sa-l gatesti pentru cei dragi? Ei bine aceasta este povestea mea de fiecare data cand vreau sa pregatesc o reteta ce necesita framantarea unui aluat. Ai crede ca m-am invatat, dar nu! Inca ma chinui singura si inca framant... ba chiar incepe sa-mi placa! Si incep sa framant apoi din nou... iar simt ca lesin, dar ma lupt si iaca inca am putere. Ma gandesc cat de bine va arata rezultatul si ca merita sa mai framant inca 5 minute.... si inca 5 minute... si inca 5 minute.... si gata! Aluatul este elastic si usor de modelat, gust din el si parca ii simt savoarea pe care o va avea dupa coacere. Si am putere din nou! Am putere sa-l intind si am putere sa-l gatesc... Si am putere sa-l fac din nou si din nou si din nou! Am putere pentru ca deja ne-am mai imprietenit (eu si framantatul), dar pe langa toate acestea, bucuria de pe fetele celor din jur atunci cand savureaza ceea ce le-am pregatit, este nemarginita! Asa ca nu-ti mai fie frica! Da, TIE! Cea care simti la fel ca si mine cand vine vorba de framantat, cea care inca astepti sa primesti o masina de framantat aluatul, haha:)). Te vei obisnui si vei fi mandra de tine! Vei incepe sa fii din ce in ce mai priceputa si vei ajunge sa nu-ti mai fie teama de nimic in bucatarie. Dar acest lucru necesita munca, timp si rabdare!

Ingrediente

Portii:
Gogosi
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 1 buc oua
  • 50 gr unt
  • praf de sare
  • 155 gr zahar
  • 1faina
    500 gr
  • 2drojdie proaspata
    25 gr
  • 3lapte
    150 ml
  • 4oua
    1 buc
  • 5unt
    50 gr
  • 6sare
    praf de
  • 7zahar
    155 gr
Glazura
  • 100 gr ciocolata alba
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 gr fulgi de nuca de cocos
  • 50 gr bomboane decorative
  • 1ciocolata alba
    100 gr
  • 2ulei de masline
    50 ml
  • 3fulgi de nuca de cocos
    50 gr
  • 4bomboane decorative
    50 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.