Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Chec 1001 nopti

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Oana Ramona

93 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Chec 1001 nopti
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Chec 1001 nopti

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Oana Ramona

93 retete postate

gatesc.co
Mini Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Usoara

Checul de fata s-a vrut sa ma poarte prin cele 1001 de nopti, zile calde si vise de concedii. Unde mai pui ca e atat de usor de facut. Asa ca, pusa fata in fata cu raftul de condimente, am luat cardamomul, caruia i-am adaugat apa de trandafiri si suc de lamaie. Nu stiu de ce, checurile cu faina de migdale au ceva aparte, dincolo de textura, si pun si mai bine in evidenta aromele Orientului. Si pentru o textura densa si umeda am ales sa combin zaharul alb cu zahar nerafinat. Acesta l-am ales pentru cantitatea mare de melasa si gustul specific. Asa ca daca cumva nu ai zahar nerafinat acasa, inlocuieste cu zahar brun inchis. O alta optiune e sa adaugi o combinatie de zahar alb (85%) si "zahar lichid" (15%, melasa, melasa de curmale, miere, sirop de artar).

Chec 1001 nopti

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

15 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Usoara

Oana Ramona
Mini Chef
gatesc.co

Prezentare

Checul de fata s-a vrut sa ma poarte prin cele 1001 de nopti, zile calde si vise de concedii. Unde mai pui ca e atat de usor de facut. Asa ca, pusa fata in fata cu raftul de condimente, am luat cardamomul, caruia i-am adaugat apa de trandafiri si suc de lamaie. Nu stiu de ce, checurile cu faina de migdale au ceva aparte, dincolo de textura, si pun si mai bine in evidenta aromele Orientului. Si pentru o textura densa si umeda am ales sa combin zaharul alb cu zahar nerafinat. Acesta l-am ales pentru cantitatea mare de melasa si gustul specific. Asa ca daca cumva nu ai zahar nerafinat acasa, inlocuieste cu zahar brun inchis. O alta optiune e sa adaugi o combinatie de zahar alb (85%) si "zahar lichid" (15%, melasa, melasa de curmale, miere, sirop de artar).

Ingrediente

Portii:
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 90 gr zahar brut
  • 1 buc lamai
  • 3 linguri apa de flori de trandafir
  • 3 buc oua
  • 90 gr faina alba pentru prajituri
  • 110 gr faina de migdale
  • 3 gr praf de copt
  • 0.25 lingurita cardamon macinat
  • praf de sare
  • 70 gr zahar pudra
  • 30 gr fistic crud
  • 1unt
    150 gr
  • 2zahar
    100 gr
  • 3zahar brut
    90 gr
  • 4lamai
    1 buc
  • 5apa de flori de trandafir
    3 linguri
  • 6oua
    3 buc
  • 7faina alba pentru prajituri
    90 gr
  • 8faina de migdale
    110 gr
  • 9praf de copt
    3 gr
  • 10cardamon macinat
    0.25 lingurita
  • 11sare
    praf de
  • 12zahar pudra
    70 gr
  • 13fistic crud
    30 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.