Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Mejadra

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Oana Ramona

93 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Mejadra
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Mejadra

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Oana Ramona

93 retete postate

gatesc.co
Mini Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Mejadra e o reteta vegana, extrem de veche si populara in lumea araba. Sa nu mai spunem extrem de aromata si plina de savoare.

Mejadra

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

30 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Mejadra e o reteta vegana, extrem de veche si populara in lumea araba. Sa nu mai spunem extrem de aromata si plina de savoare.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 250 gr linte verde
  • 700 gr ceapa
  • 3 linguri faina
  • 2 lingurite seminte de chimion
  • 1.5 lingurite coriandru boabe
  • 200 gr orez Basmati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 0.5 lingurita turmeric macinat
  • 1.5 lingurite condiment All spices
  • 1.5 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingurita zahar
  • 350 ml apa
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1linte verde
    250 gr
  • 2ceapa
    700 gr
  • 3faina
    3 linguri
  • 4seminte de chimion
    2 lingurite
  • 5coriandru boabe
    1.5 lingurite
  • 6orez Basmati
    200 gr
  • 7ulei de masline
    2 linguri
  • 8ulei de floarea soarelui
    250 ml
  • 9turmeric macinat
    0.5 lingurita
  • 10condiment All spices
    1.5 lingurite
  • 11scortisoara macinata
    1.5 lingurite
  • 12zahar
    1 lingurita
  • 13apa
    350 ml
  • 14sare
    dupa gust
  • 15piper
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Hidrateaza lintea si orezul pentru 30 de minute. Fierbe lintea in apa cu sare timp de 12 minute (trebuie sa se inmoaie, dar sa fie precum pastele al dente). La final scurge apa de pe aceasta.

    Hidrateaza lintea si orezul pentru 30 de minute. Fierbe lintea in apa cu sare timp de 12 minute (trebuie sa se inmoaie, dar sa fie precum pastele al dente). La final scurge apa de pe aceasta.

  • Pasul 2
    terminat

    Curata si taie ceapa felii subtiri. Pune peste ea faina si o lingurita de sare. Imparte ceapa in 3 transe. Prajeste fiecare transa de ceapa timp de 5-7 minute in uleiul de floarea soarelui incins. Mentine focul mediu si amesteca ocazional in ceapa. Scoate ceapa pe un prosop de hartie absorbant si asezoneaza cu extra sare.

    Curata si taie ceapa felii subtiri. Pune peste ea faina si o lingurita de sare. Imparte ceapa in 3 transe. Prajeste fiecare transa de ceapa timp de 5-7 minute in uleiul de floarea soarelui incins. Mentine focul mediu si amesteca ocazional in ceapa. Scoate ceapa pe un prosop de hartie absorbant si asezoneaza cu extra sare.

  • Pasul 3
    terminat

    Curata bine de ulei vasul in care ai prajit ceapa (eu am folosit un vas de fonta, dar poti folosi 2 vase daca vrei). Adauga semintele de chimion si coriandru si prajeste-le un minut, doua.

    Curata bine de ulei vasul in care ai prajit ceapa (eu am folosit un vas de fonta, dar poti folosi 2 vase daca vrei). Adauga semintele de chimion si coriandru si prajeste-le un minut, doua.

  • Pasul 4
    terminat

    Adauga orezul, uleiul de masline si condimentele (turmeric, all spices, scortisoara, zahar, 0,5 lingurita sare, piper).

    Adauga orezul, uleiul de masline si condimentele (turmeric, all spices, scortisoara, zahar, 0,5 lingurita sare, piper).

  • Pasul 5
    terminat

    Amesteca bine ca uleiul sa imbrace orezul, adauga lintea si acopera cu apa. Adu la fierbere, redu focul la minim si acopera cu un capac. Fierbe pentru 15 minute.

    Amesteca bine ca uleiul sa imbrace orezul, adauga lintea si acopera cu apa. Adu la fierbere, redu focul la minim si acopera cu un capac. Fierbe pentru 15 minute.

  • Pasul 6
    terminat

    Ia de pe foc, pune un prosop peste oala si acopera la loc cu capacul. Lasa la odihnit pentru 10 minute. Serveste cu ceapa prajita.

    Ia de pe foc, pune un prosop peste oala si acopera la loc cu capacul. Lasa la odihnit pentru 10 minute. Serveste cu ceapa prajita.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Hidrateaza lintea si orezul pentru 30 de minute. Fierbe lintea in apa cu sare timp de 12 minute (trebuie sa se inmoaie, dar sa fie precum pastele al dente). La final scurge apa de pe aceasta.

    Hidrateaza lintea si orezul pentru 30 de minute. Fierbe lintea in apa cu sare timp de 12 minute (trebuie sa se inmoaie, dar sa fie precum pastele al dente). La final scurge apa de pe aceasta.

  • Pasul 2
    terminat

    Curata si taie ceapa felii subtiri. Pune peste ea faina si o lingurita de sare. Imparte ceapa in 3 transe. Prajeste fiecare transa de ceapa timp de 5-7 minute in uleiul de floarea soarelui incins. Mentine focul mediu si amesteca ocazional in ceapa. Scoate ceapa pe un prosop de hartie absorbant si asezoneaza cu extra sare.

    Curata si taie ceapa felii subtiri. Pune peste ea faina si o lingurita de sare. Imparte ceapa in 3 transe. Prajeste fiecare transa de ceapa timp de 5-7 minute in uleiul de floarea soarelui incins. Mentine focul mediu si amesteca ocazional in ceapa. Scoate ceapa pe un prosop de hartie absorbant si asezoneaza cu extra sare.

  • Pasul 3
    terminat

    Curata bine de ulei vasul in care ai prajit ceapa (eu am folosit un vas de fonta, dar poti folosi 2 vase daca vrei). Adauga semintele de chimion si coriandru si prajeste-le un minut, doua.

    Curata bine de ulei vasul in care ai prajit ceapa (eu am folosit un vas de fonta, dar poti folosi 2 vase daca vrei). Adauga semintele de chimion si coriandru si prajeste-le un minut, doua.

  • Pasul 4
    terminat

    Adauga orezul, uleiul de masline si condimentele (turmeric, all spices, scortisoara, zahar, 0,5 lingurita sare, piper).

    Adauga orezul, uleiul de masline si condimentele (turmeric, all spices, scortisoara, zahar, 0,5 lingurita sare, piper).

  • Pasul 5
    terminat

    Amesteca bine ca uleiul sa imbrace orezul, adauga lintea si acopera cu apa. Adu la fierbere, redu focul la minim si acopera cu un capac. Fierbe pentru 15 minute.

    Amesteca bine ca uleiul sa imbrace orezul, adauga lintea si acopera cu apa. Adu la fierbere, redu focul la minim si acopera cu un capac. Fierbe pentru 15 minute.

  • Pasul 6
    terminat

    Ia de pe foc, pune un prosop peste oala si acopera la loc cu capacul. Lasa la odihnit pentru 10 minute. Serveste cu ceapa prajita.

    Ia de pe foc, pune un prosop peste oala si acopera la loc cu capacul. Lasa la odihnit pentru 10 minute. Serveste cu ceapa prajita.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.