Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pizza pentru mic dejun, pe blat de mamaliga

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

ZiceMami

435 retete postate

gatesc.co
Chef
Pizza pentru mic dejun, pe blat de mamaliga
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pizza pentru mic dejun, pe blat de mamaliga

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

ZiceMami

435 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

5 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Pizza la mic dejun? Inainte de a ma judeca, va spun ca nu contine gluten si are 1/3 din caloriile unei pizza obisnuite. Merg mai departe cu vestile bune si va spun ca este un nou exemplu de #nofoodwaste, despre cum puteti refolosi mamaliga ramasa de la cina.

Pizza pentru mic dejun, pe blat de mamaliga

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

5 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

ZiceMami
Chef
gatesc.co

Prezentare

Pizza la mic dejun? Inainte de a ma judeca, va spun ca nu contine gluten si are 1/3 din caloriile unei pizza obisnuite. Merg mai departe cu vestile bune si va spun ca este un nou exemplu de #nofoodwaste, despre cum puteti refolosi mamaliga ramasa de la cina.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Mamaliga
  • 50 gr malai
  • 250 ml apa
  • dupa gust sare
  • 1malai
    50 gr
  • 2apa
    250 ml
  • 3sare
    dupa gust
Topping
  • 50 gr sunca Prosciutto crudo
  • 30 gr branza mozzarella
  • 3 buc oua
  • 1 lingurita mix de condimente Oo, oute, ousoare
  • 0.25 buc ardei kapia
  • 1sunca Prosciutto crudo
    50 gr
  • 2branza mozzarella
    30 gr
  • 3oua
    3 buc
  • 4mix de condimente Oo, oute, ousoare
    1 lingurita
  • 5ardei kapia
    0.25 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Am tapetat tigaia de fonta cu hartie de copt, am feliat mamaliga, apoi am presat-o, cu degetele, pe fundul tigaii, pentru a forma blatul. Am incins cuptorul la 200°C. Daca nu aveti mamaliga rece de reciclat, faceti o mamaliga: puneti 250 ml de apa la fiert cu un praf de sare, iar cand incepe sa fiarba apa, adaugati malaiul in ploaie, omogenizati cu un tel si fierbeti pentru 5/6 minute, apoi turnati mamaliga in tigaie si o lasati circa 30 de minute sa se raceasca.

    Am tapetat tigaia de fonta cu hartie de copt, am feliat mamaliga, apoi am presat-o, cu degetele, pe fundul tigaii, pentru a forma blatul. Am incins cuptorul la 200°C. Daca nu aveti mamaliga rece de reciclat, faceti o mamaliga: puneti 250 ml de apa la fiert cu un praf de sare, iar cand incepe sa fiarba apa, adaugati malaiul in ploaie, omogenizati cu un tel si fierbeti pentru 5/6 minute, apoi turnati mamaliga in tigaie si o lasati circa 30 de minute sa se raceasca.

  • Pasul 2
    terminat

    Peste blatul de mamaliga am presarat jumatate din cantitatea de mozzarella, prosciutto rupt in bucati, feliute de ardei, ouale, mixul de condimente si din nou mozzarella.

    Peste blatul de mamaliga am presarat jumatate din cantitatea de mozzarella, prosciutto rupt in bucati, feliute de ardei, ouale, mixul de condimente si din nou mozzarella.

  • Pasul 3
    terminat

    Am dat tigaia la cuptorul incins pentru 15-20 de minute, in functie de cat de gatite va plac ouale! Ale mele au stat 20 de minute, intrucat am vrut un galbenus legat, dar cremos.

    Am dat tigaia la cuptorul incins pentru 15-20 de minute, in functie de cat de gatite va plac ouale! Ale mele au stat 20 de minute, intrucat am vrut un galbenus legat, dar cremos.

Nota

Dupa coacere, am presarat cateva frunze de patrunjel verde si am lasat-o sa se racoreasca vreo 5 minute, apoi am feliat-o si am servit-o cu sos iute.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Am tapetat tigaia de fonta cu hartie de copt, am feliat mamaliga, apoi am presat-o, cu degetele, pe fundul tigaii, pentru a forma blatul. Am incins cuptorul la 200°C. Daca nu aveti mamaliga rece de reciclat, faceti o mamaliga: puneti 250 ml de apa la fiert cu un praf de sare, iar cand incepe sa fiarba apa, adaugati malaiul in ploaie, omogenizati cu un tel si fierbeti pentru 5/6 minute, apoi turnati mamaliga in tigaie si o lasati circa 30 de minute sa se raceasca.

    Am tapetat tigaia de fonta cu hartie de copt, am feliat mamaliga, apoi am presat-o, cu degetele, pe fundul tigaii, pentru a forma blatul. Am incins cuptorul la 200°C. Daca nu aveti mamaliga rece de reciclat, faceti o mamaliga: puneti 250 ml de apa la fiert cu un praf de sare, iar cand incepe sa fiarba apa, adaugati malaiul in ploaie, omogenizati cu un tel si fierbeti pentru 5/6 minute, apoi turnati mamaliga in tigaie si o lasati circa 30 de minute sa se raceasca.

  • Pasul 2
    terminat

    Peste blatul de mamaliga am presarat jumatate din cantitatea de mozzarella, prosciutto rupt in bucati, feliute de ardei, ouale, mixul de condimente si din nou mozzarella.

    Peste blatul de mamaliga am presarat jumatate din cantitatea de mozzarella, prosciutto rupt in bucati, feliute de ardei, ouale, mixul de condimente si din nou mozzarella.

  • Pasul 3
    terminat

    Am dat tigaia la cuptorul incins pentru 15-20 de minute, in functie de cat de gatite va plac ouale! Ale mele au stat 20 de minute, intrucat am vrut un galbenus legat, dar cremos.

    Am dat tigaia la cuptorul incins pentru 15-20 de minute, in functie de cat de gatite va plac ouale! Ale mele au stat 20 de minute, intrucat am vrut un galbenus legat, dar cremos.

Nota

Dupa coacere, am presarat cateva frunze de patrunjel verde si am lasat-o sa se racoreasca vreo 5 minute, apoi am feliat-o si am servit-o cu sos iute.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.