Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Clafoutis cu piersici

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Aaaa

484 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Clafoutis cu piersici
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Clafoutis cu piersici

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Aaaa

484 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Clafoutis este un desert frantuzesc de fructe la cuptor, realizat in mod traditional cu cirese negre, aranjat intr-un vas cu unt si acoperit cu un aluat gros asemanator celui de clatite. Clafoutis se pudreaza cu zahar pudra si se serveste caldut, uneori cu smantana. Clafoutis provine de la verbul clafir, adica „a umple”. Intr-adevar, dupa aranjarea fructelor intr-un vas de copt cu unt, clafoutis se face umpland tigaia cu un aluat usor dulce, bogat in oua. Clafoutisul provine din regiunea Limousin din Franta si, desi ciresele negre sunt traditionale, exista numeroase variatii folosind alte fructe, inclusiv cirese rosii, prune, prune uscate, mere, pere, afine sau mure. Adevaratul Limousin Clafoutis este gatit si cu samburii lasati in cirese, conferind mult mai multa aroma prajiturii in timpul procesului de coacere. Imi place clafoutisul pentru ca este foarte usor de facut si pot adauga orice fructe vreau. Ori de cate ori poftiti la un desert mai fresh, doar faceti un clafoutis cu orice doriti. De data aceasta am facut unul cu piersici, dar orice fructe sunt bune.

Clafoutis cu piersici

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

10 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Clafoutis este un desert frantuzesc de fructe la cuptor, realizat in mod traditional cu cirese negre, aranjat intr-un vas cu unt si acoperit cu un aluat gros asemanator celui de clatite. Clafoutis se pudreaza cu zahar pudra si se serveste caldut, uneori cu smantana. Clafoutis provine de la verbul clafir, adica „a umple”. Intr-adevar, dupa aranjarea fructelor intr-un vas de copt cu unt, clafoutis se face umpland tigaia cu un aluat usor dulce, bogat in oua. Clafoutisul provine din regiunea Limousin din Franta si, desi ciresele negre sunt traditionale, exista numeroase variatii folosind alte fructe, inclusiv cirese rosii, prune, prune uscate, mere, pere, afine sau mure. Adevaratul Limousin Clafoutis este gatit si cu samburii lasati in cirese, conferind mult mai multa aroma prajiturii in timpul procesului de coacere. Imi place clafoutisul pentru ca este foarte usor de facut si pot adauga orice fructe vreau. Ori de cate ori poftiti la un desert mai fresh, doar faceti un clafoutis cu orice doriti. De data aceasta am facut unul cu piersici, dar orice fructe sunt bune.

Ingrediente

Portii:
  • 300 ml lapte
  • 190 gr faina
  • 80 gr zahar
  • 4 buc oua
  • 30 gr unt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 550 gr piersici din compot
  • 1lapte
    300 ml
  • 2faina
    190 gr
  • 3zahar
    80 gr
  • 4oua
    4 buc
  • 5unt
    30 gr
  • 6extract de vanilie
    1 lingurita
  • 7piersici din compot
    550 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.