Clafoutis este un desert frantuzesc de fructe la cuptor, realizat in mod traditional cu cirese negre, aranjat intr-un vas cu unt si acoperit cu un aluat gros asemanator celui de clatite. Clafoutis se pudreaza cu zahar pudra si se serveste caldut, uneori cu smantana. Clafoutis provine de la verbul clafir, adica „a umple”. Intr-adevar, dupa aranjarea fructelor intr-un vas de copt cu unt, clafoutis se face umpland tigaia cu un aluat usor dulce, bogat in oua. Clafoutisul provine din regiunea Limousin din Franta si, desi ciresele negre sunt traditionale, exista numeroase variatii folosind alte fructe, inclusiv cirese rosii, prune, prune uscate, mere, pere, afine sau mure. Adevaratul Limousin Clafoutis este gatit si cu samburii lasati in cirese, conferind mult mai multa aroma prajiturii in timpul procesului de coacere. Imi place clafoutisul pentru ca este foarte usor de facut si pot adauga orice fructe vreau. Ori de cate ori poftiti la un desert mai fresh, doar faceti un clafoutis cu orice doriti. De data aceasta am facut unul cu piersici, dar orice fructe sunt bune.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!