Panna cotta (cuvantul italian pentru "smantana gatita") este un desert italian din crema indulcita ingrosata cu gelatina si pusa in diverse forme. Crema poate fi aromatizata cu cafea, vanilie sau alte arome. Amestecul este apoi pus intr-o matrita si se serveste rece a doua zi. Panna Cotta este o budinca foarte simpla. La urma urmei, este doar crema ingrosata cu putina gelatina. Dar desertul are un gust foarte cremos si delicios. Se topeste in gura, nu are cocoloase si este foarte gustos. Adesea, desertul este servit cu niste sos dulce si garnituri de fructe. Puteti adauga, de asemenea, niste crunch sub forma de crumble, daca preferati. Aceste garnituri suplimentare confera gust extra desertului. Daca iubesti nuca de cocos sau pina colada sau vrei doar un desert racoros, am o reteta usoara si delicioasa pentru tine: Pina Colada Panna Cotta. Folosirea laptelui din nuca de cocos face ca acest desert sa fie cu adevarat gustos, cu un gust discret de nuca de cocos. Va promit ca nu veti regreta daca incercati aceasta reteta si, printre multe altele, este minunat intr-o zi de vara, ca acum.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!