Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Estouffade d'autruche bourguignonne - tocana de strut in vin

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Estouffade d'autruche bourguignonne - tocana de strut in vin
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Estouffade d'autruche bourguignonne - tocana de strut in vin

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

4 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Este o tocana din carne de strut, fiarta in vin, insotita de ciuperci, usturoi si ceapa. Estouffade este un procedeu de fierbere a carnii timp indelungat la temperatura medie in propriii vapori, care ne da o carne extrem de frageda, fondanta si suculenta in acelasi timp. Tocmai din acest motiv am ales sa prepar aceasta reteta in Slow-Cooker, care foloseste o temperatura scazuta si controlata permanent, ceea ce permite pastrarea enzimelor si vitaminelor hidrosolubile si limiteaza degradarea vitaminelor termolabile, asigurand astfel o alimentatie sanatoasa. Este un preparat clasic frantuzesc, dar care cere respectarea pasilor, a retetei, a timpului de fierbere. Garnitura traditionala o reprezinta pastele sau cartofii, dar puteti folosi ceea ce va place mai mult, de ce nu si mamaliguta.

Estouffade d'autruche bourguignonne - tocana de strut in vin

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

15 minute

Preparare

4 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Este o tocana din carne de strut, fiarta in vin, insotita de ciuperci, usturoi si ceapa. Estouffade este un procedeu de fierbere a carnii timp indelungat la temperatura medie in propriii vapori, care ne da o carne extrem de frageda, fondanta si suculenta in acelasi timp. Tocmai din acest motiv am ales sa prepar aceasta reteta in Slow-Cooker, care foloseste o temperatura scazuta si controlata permanent, ceea ce permite pastrarea enzimelor si vitaminelor hidrosolubile si limiteaza degradarea vitaminelor termolabile, asigurand astfel o alimentatie sanatoasa. Este un preparat clasic frantuzesc, dar care cere respectarea pasilor, a retetei, a timpului de fierbere. Garnitura traditionala o reprezinta pastele sau cartofii, dar puteti folosi ceea ce va place mai mult, de ce nu si mamaliguta.

Ingrediente

Portii:
  • 600 gr carne de strut
  • 2 buc ceapa
  • 0.5 lingurita buchet garni
  • 3 catei usturoi
  • 300 ml vin
  • 100 gr ciuperci
  • 2 buc rosii Cherry
  • 0.5 legatura patrunjel
  • 100 gr grasime de strut
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 1carne de strut
    600 gr
  • 2ceapa
    2 buc
  • 3buchet garni
    0.5 lingurita
  • 4usturoi
    3 catei
  • 5vin
    300 ml
  • 6ciuperci
    100 gr
  • 7rosii Cherry
    2 buc
  • 8patrunjel
    0.5 legatura
  • 9grasime de strut
    100 gr
  • 10sare
    dupa gust
  • 11piper macinat
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 21, 11:20
Interesanta!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
iul. 21, 09:53
Un deliciu,felicitari!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.