Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Escalop de porc cu salata calda de quinoa

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Escalop de porc cu salata calda de quinoa
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Escalop de porc cu salata calda de quinoa

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Escalopul este un preparat culinar pregatit din felii de muschi ( vitel, porc sau peste) inabusit in vin ,este un termen frantuzesc care se refera la carnea dezosata si fragezita,batuta cu un ciocan de carne, gatita impreuna cu un sos delicios. O reteta rapida si cu adevarat savuroasa. Un fel de mancare delicios, dar si foarte frumos. Ce poate fi mai potrivit pentru masa pe care o pregatim familiei? Rezultatul si parerea celor ce vor gusta preparatul, vor fi cu certitudine pozitive!

Escalop de porc cu salata calda de quinoa

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

15 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Escalopul este un preparat culinar pregatit din felii de muschi ( vitel, porc sau peste) inabusit in vin ,este un termen frantuzesc care se refera la carnea dezosata si fragezita,batuta cu un ciocan de carne, gatita impreuna cu un sos delicios. O reteta rapida si cu adevarat savuroasa. Un fel de mancare delicios, dar si foarte frumos. Ce poate fi mai potrivit pentru masa pe care o pregatim familiei? Rezultatul si parerea celor ce vor gusta preparatul, vor fi cu certitudine pozitive!
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Escalop
  • 800 gr pulpa de porc
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri faina
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 1pulpa de porc
    800 gr
  • 2ulei
    2 linguri
  • 3apa
    2 linguri
  • 4faina
    2 linguri
  • 5sare
    dupa gust
  • 6piper macinat
    dupa gust
Salata quinoa
  • 100 gr quinoa
  • 1 buc ceapa uscata
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri apa
  • 1 buc ceapa rosie
  • 5 catei usturoi
  • 0.5 buc ardei gras
  • 0.5 buc ardei gras verde
  • 3 buc rosii
  • 80 gr fasole verde
  • 100 ml supa de legume
  • praf de praf de chilli
  • varf de cutit chimion
  • praf de coriandru
  • dupa gust sare
  • 0.5 legatura patrunjel
  • 1quinoa
    100 gr
  • 2ceapa uscata
    1 buc
  • 3ulei de floarea soarelui
    2 linguri
  • 4apa
    2 linguri
  • 5ceapa rosie
    1 buc
  • 6usturoi
    5 catei
  • 7ardei gras
    0.5 buc
  • 8ardei gras verde
    0.5 buc
  • 9rosii
    3 buc
  • 10fasole verde
    80 gr
  • 11supa de legume
    100 ml
  • 12praf de chilli
    praf de
  • 13chimion
    varf de cutit
  • 14coriandru
    praf de
  • 15sare
    dupa gust
  • 16patrunjel
    0.5 legatura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Pulpa se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se sareaza si se pipereaza. Feliile de carne se dau prin faina, apoi se scutura usor. Se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti. Daca e prea putin ulei, se adauga o lingura de apa. Dupa ce sunt rumenite, se scot din tigaie si se pun deoparte la cald.

    Pulpa se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se sareaza si se pipereaza. Feliile de carne se dau prin faina, apoi se scutura usor. Se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti. Daca e prea putin ulei, se adauga o lingura de apa. Dupa ce sunt rumenite, se scot din tigaie si se pun deoparte la cald.

  • Pasul 2
    terminat

    Pregatim salata de quinoa: intr-o tigaie punem uleiul si apa, apoi adaugam ceapa galbena taiata marunt, rondelele de usturoi, chimionul si apoi ardeii taiati marunt. Punem capacul si lasam sa se inabuseaca.

    Pregatim salata de quinoa: intr-o tigaie punem uleiul si apa, apoi adaugam ceapa galbena taiata marunt, rondelele de usturoi, chimionul si apoi ardeii taiati marunt. Punem capacul si lasam sa se inabuseaca.

  • Pasul 3
    terminat

    Taiem rosiile cubulete si le adaugam peste ardeii inabusiti, adaugand si fasolea verde. Asezonam cu sare, praful chilli si coriandru macinat sau frunze. Acoperim si lasam sa fiarba 5 minute. Daca e nevoie adaugam putina supa.

    Taiem rosiile cubulete si le adaugam peste ardeii inabusiti, adaugand si fasolea verde. Asezonam cu sare, praful chilli si coriandru macinat sau frunze. Acoperim si lasam sa fiarba 5 minute. Daca e nevoie adaugam putina supa.

  • Pasul 4
    terminat

    Luam un saculet de quinoa si il fierbem in supa 12 minute, asa cum scrie pe cutie. Intr-o tigaie „calim” ceapa rosie taiata solzisori in 2 linguri de apa, apoi rasurnam quinoa fiarta peste ceapa si adaugam supa. Lasam sa dea in clocot. Peste legumele calite adaugam quinoa cu supa ramasa, amestecam si lasam sa fiarba pana scade toata supa. Condimentam dupa gust.

    Luam un saculet de quinoa si il fierbem in supa 12 minute, asa cum scrie pe cutie. Intr-o tigaie „calim” ceapa rosie taiata solzisori in 2 linguri de apa, apoi rasurnam quinoa fiarta peste ceapa si adaugam supa. Lasam sa dea in clocot. Peste legumele calite adaugam quinoa cu supa ramasa, amestecam si lasam sa fiarba pana scade toata supa. Condimentam dupa gust.

Nota

Servim escalopul alaturi de quinoa si o salata si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat. Foarte gustos escalopul acesta si in plus, nu necesita foarte mult timp de pregatire. Pofta buna sa aveti!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Pulpa se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se sareaza si se pipereaza. Feliile de carne se dau prin faina, apoi se scutura usor. Se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti. Daca e prea putin ulei, se adauga o lingura de apa. Dupa ce sunt rumenite, se scot din tigaie si se pun deoparte la cald.

    Pulpa se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se sareaza si se pipereaza. Feliile de carne se dau prin faina, apoi se scutura usor. Se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti. Daca e prea putin ulei, se adauga o lingura de apa. Dupa ce sunt rumenite, se scot din tigaie si se pun deoparte la cald.

  • Pasul 2
    terminat

    Pregatim salata de quinoa: intr-o tigaie punem uleiul si apa, apoi adaugam ceapa galbena taiata marunt, rondelele de usturoi, chimionul si apoi ardeii taiati marunt. Punem capacul si lasam sa se inabuseaca.

    Pregatim salata de quinoa: intr-o tigaie punem uleiul si apa, apoi adaugam ceapa galbena taiata marunt, rondelele de usturoi, chimionul si apoi ardeii taiati marunt. Punem capacul si lasam sa se inabuseaca.

  • Pasul 3
    terminat

    Taiem rosiile cubulete si le adaugam peste ardeii inabusiti, adaugand si fasolea verde. Asezonam cu sare, praful chilli si coriandru macinat sau frunze. Acoperim si lasam sa fiarba 5 minute. Daca e nevoie adaugam putina supa.

    Taiem rosiile cubulete si le adaugam peste ardeii inabusiti, adaugand si fasolea verde. Asezonam cu sare, praful chilli si coriandru macinat sau frunze. Acoperim si lasam sa fiarba 5 minute. Daca e nevoie adaugam putina supa.

  • Pasul 4
    terminat

    Luam un saculet de quinoa si il fierbem in supa 12 minute, asa cum scrie pe cutie. Intr-o tigaie „calim” ceapa rosie taiata solzisori in 2 linguri de apa, apoi rasurnam quinoa fiarta peste ceapa si adaugam supa. Lasam sa dea in clocot. Peste legumele calite adaugam quinoa cu supa ramasa, amestecam si lasam sa fiarba pana scade toata supa. Condimentam dupa gust.

    Luam un saculet de quinoa si il fierbem in supa 12 minute, asa cum scrie pe cutie. Intr-o tigaie „calim” ceapa rosie taiata solzisori in 2 linguri de apa, apoi rasurnam quinoa fiarta peste ceapa si adaugam supa. Lasam sa dea in clocot. Peste legumele calite adaugam quinoa cu supa ramasa, amestecam si lasam sa fiarba pana scade toata supa. Condimentam dupa gust.

Nota

Servim escalopul alaturi de quinoa si o salata si presaram deasupra patrunjel verde proaspat tocat. Foarte gustos escalopul acesta si in plus, nu necesita foarte mult timp de pregatire. Pofta buna sa aveti!

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 21, 01:56
Foarte bun,cunosc gustul!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.