Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Paine cu verdeturi si unt

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

SuperPlate

456 retete postate

gatesc.co
Master Chef
Paine cu verdeturi si unt
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Paine cu verdeturi si unt

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

SuperPlate

456 retete postate

gatesc.co
Master Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Nu prea sunt cuvinte pentru a descrie aceasta paine, cu exceptia: o explozie de arome!

Paine cu verdeturi si unt

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

20 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

SuperPlate
Master Chef
gatesc.co

Prezentare

Nu prea sunt cuvinte pentru a descrie aceasta paine, cu exceptia: o explozie de arome!
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 4 cani faina
  • 200 ml lapte
  • 7 gr drojdie instant
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri miere
  • 3 buc oua
  • 8 linguri unt
  • 200 gr parmezan
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri busuioc
  • 1 lingurita salvie
  • 1 lingura cimbru
  • 1faina
    4 cani
  • 2lapte
    200 ml
  • 3drojdie instant
    7 gr
  • 4sare
    1 lingurita
  • 5miere
    2 linguri
  • 6oua
    3 buc
  • 7unt
    8 linguri
  • 8parmezan
    200 gr
  • 9usturoi
    2 catei
  • 10patrunjel
    1 legatura
  • 11busuioc
    2 linguri
  • 12salvie
    1 lingurita
  • 13cimbru
    1 lingura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Se amesteca drojdia si mierea cu laptele cald, intr-un bol. Se adauga ouale pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare.

    Se amesteca drojdia si mierea cu laptele cald, intr-un bol. Se adauga ouale pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare.

  • Pasul 2
    terminat

    Punem o cana de faina si amestecam. Adaugam 2 linguri din cantitatea totala de unt si incorporam. Asezonam cu sare, punem inca o cana de faina, amestecam, apoi punem treptat si restul de faina.

    Punem o cana de faina si amestecam. Adaugam 2 linguri din cantitatea totala de unt si incorporam. Asezonam cu sare, punem inca o cana de faina, amestecam, apoi punem treptat si restul de faina.

  • Pasul 3
    terminat

    Framantati timp de minim 7 minute, pana cand aluatul devine ferm si pufos. Ungem un bol cu ulei, punem aluatul si lasam sa dospeasca 1 ora.

    Framantati timp de minim 7 minute, pana cand aluatul devine ferm si pufos. Ungem un bol cu ulei, punem aluatul si lasam sa dospeasca 1 ora.

  • Pasul 4
    terminat

    Punem 4 linguri de unt in blender. Adaugam toata verdeata (NU folosim verdeata uscata), parmezanul si usturoiul. Pulsam pana obtinem o pasta.

    Punem 4 linguri de unt in blender. Adaugam toata verdeata (NU folosim verdeata uscata), parmezanul si usturoiul. Pulsam pana obtinem o pasta.

  • Pasul 5
    terminat

    Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 8 bucati egale. Rulam niste dreptunghiuri, nu foarte lungi, aproximativ 20 cm, ungem pe ambele parti cu pasta de verdeata si rulam ca un melc. Asezam melcii intr-o tava rotunda, unsa cu unt. Cu pensula, ungem si suprafata rulourilor. Acoperim si lasam sa mai creasca 30 de minute.

    Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 8 bucati egale. Rulam niste dreptunghiuri, nu foarte lungi, aproximativ 20 cm, ungem pe ambele parti cu pasta de verdeata si rulam ca un melc. Asezam melcii intr-o tava rotunda, unsa cu unt. Cu pensula, ungem si suprafata rulourilor. Acoperim si lasam sa mai creasca 30 de minute.

  • Pasul 6
    terminat

    Dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 de minute. Scoatem painea din cuptor, apoi ungem cu cele 2 linguri de unt ramase (sa fie moale) si mai lasam sa se odihneasca 10-20 minute inainte sa o mancam.

    Dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 de minute. Scoatem painea din cuptor, apoi ungem cu cele 2 linguri de unt ramase (sa fie moale) si mai lasam sa se odihneasca 10-20 minute inainte sa o mancam.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Se amesteca drojdia si mierea cu laptele cald, intr-un bol. Se adauga ouale pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare.

    Se amesteca drojdia si mierea cu laptele cald, intr-un bol. Se adauga ouale pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare.

  • Pasul 2
    terminat

    Punem o cana de faina si amestecam. Adaugam 2 linguri din cantitatea totala de unt si incorporam. Asezonam cu sare, punem inca o cana de faina, amestecam, apoi punem treptat si restul de faina.

    Punem o cana de faina si amestecam. Adaugam 2 linguri din cantitatea totala de unt si incorporam. Asezonam cu sare, punem inca o cana de faina, amestecam, apoi punem treptat si restul de faina.

  • Pasul 3
    terminat

    Framantati timp de minim 7 minute, pana cand aluatul devine ferm si pufos. Ungem un bol cu ulei, punem aluatul si lasam sa dospeasca 1 ora.

    Framantati timp de minim 7 minute, pana cand aluatul devine ferm si pufos. Ungem un bol cu ulei, punem aluatul si lasam sa dospeasca 1 ora.

  • Pasul 4
    terminat

    Punem 4 linguri de unt in blender. Adaugam toata verdeata (NU folosim verdeata uscata), parmezanul si usturoiul. Pulsam pana obtinem o pasta.

    Punem 4 linguri de unt in blender. Adaugam toata verdeata (NU folosim verdeata uscata), parmezanul si usturoiul. Pulsam pana obtinem o pasta.

  • Pasul 5
    terminat

    Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 8 bucati egale. Rulam niste dreptunghiuri, nu foarte lungi, aproximativ 20 cm, ungem pe ambele parti cu pasta de verdeata si rulam ca un melc. Asezam melcii intr-o tava rotunda, unsa cu unt. Cu pensula, ungem si suprafata rulourilor. Acoperim si lasam sa mai creasca 30 de minute.

    Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 8 bucati egale. Rulam niste dreptunghiuri, nu foarte lungi, aproximativ 20 cm, ungem pe ambele parti cu pasta de verdeata si rulam ca un melc. Asezam melcii intr-o tava rotunda, unsa cu unt. Cu pensula, ungem si suprafata rulourilor. Acoperim si lasam sa mai creasca 30 de minute.

  • Pasul 6
    terminat

    Dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 de minute. Scoatem painea din cuptor, apoi ungem cu cele 2 linguri de unt ramase (sa fie moale) si mai lasam sa se odihneasca 10-20 minute inainte sa o mancam.

    Dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 de minute. Scoatem painea din cuptor, apoi ungem cu cele 2 linguri de unt ramase (sa fie moale) si mai lasam sa se odihneasca 10-20 minute inainte sa o mancam.

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
learning to cook
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 22, 11:58
Arata foarte bine, o ador iar culoarea minunata.
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Aromeinbucate
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 09:43
Ce painica frumoasa! Si ce de arommeee!!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.