Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Paine cu smochine, cirese, seminte de dovleac si fenicul

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
 chef profile img

food therapy

2313 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Paine cu smochine, cirese, seminte de dovleac si fenicul
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Paine cu smochine, cirese, seminte de dovleac si fenicul

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
chef profile img

food therapy

2313 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

2 ore 20 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Paine cu mix de fainuri (faina de grau tip 650, faina integrala si faina de secara), smochine si cirese deshidratate, smochine proaspete, seminte de dovleac si fenicul. Aluatul nu necesita framantare indelungata si nu avem nevoie de un mixer pentru aceasta. Painea este densa dar si pufoasa in accelasi timp, cu o crusta crocanta. Este foarte important, ca inainte de coacere sa stropim aluatul cu apa. Aburul creeaza o temperatura uniforma, perfecta pentru ca aluatul sa creasca si in timpul coacerii si sa obtinem accea crusta crocanta si miez pufos. Painea se poate consuma ca atare, cu o cana de ceai sau lapte. Pentru un mic dejun satios, putem servi feliile de paine prajite, unse cu unt si stropite cu miere.

Paine cu smochine, cirese, seminte de dovleac si fenicul

(*)(*)(*)(*)(*) ( 4 )

Pregatire

2 ore 20 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Paine cu mix de fainuri (faina de grau tip 650, faina integrala si faina de secara), smochine si cirese deshidratate, smochine proaspete, seminte de dovleac si fenicul. Aluatul nu necesita framantare indelungata si nu avem nevoie de un mixer pentru aceasta. Painea este densa dar si pufoasa in accelasi timp, cu o crusta crocanta. Este foarte important, ca inainte de coacere sa stropim aluatul cu apa. Aburul creeaza o temperatura uniforma, perfecta pentru ca aluatul sa creasca si in timpul coacerii si sa obtinem accea crusta crocanta si miez pufos. Painea se poate consuma ca atare, cu o cana de ceai sau lapte. Pentru un mic dejun satios, putem servi feliile de paine prajite, unse cu unt si stropite cu miere.

Ingrediente

Portii:
Alua
  • 300 ml apa
  • 1 lingura zahar brun
  • 7 gr drojdie uscata
  • 390 gr faina
  • 60 gr faina integrala
  • 60 gr faina de secara
  • 1 lingura seminte de dovleac crude
  • 1.5 linguri seminte de fenicul
  • 2 linguri sare
  • 180 gr smochine deshidratate
  • 150 gr smochine
  • 50 gr cirese deshidratate
  • 1 lingurita ulei
  • 4 linguri malai
  • 1apa
    300 ml
  • 2zahar brun
    1 lingura
  • 3drojdie uscata
    7 gr
  • 4faina
    390 gr
  • 5faina integrala
    60 gr
  • 6faina de secara
    60 gr
  • 7seminte de dovleac crude
    1 lingura
  • 8seminte de fenicul
    1.5 linguri
  • 9sare
    2 linguri
  • 10smochine deshidratate
    180 gr
  • 11smochine
    150 gr
  • 12cirese deshidratate
    50 gr
  • 13ulei
    1 lingurita
  • 14malai
    4 linguri

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (4)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
4 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (4)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
olimpiainbucatarie
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 04:47
O reteta de incercat!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 03:06
Arata tare bine!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Aromeinbucate
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 02:39
Super!
Ce bine arata, imi place densitatea ei, sincer. O sa incerc si eu :) sunt intr-o perioada in care testez painici, iar asta suna bine de tot!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 02:00
Interesanta!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.