Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cotlet de porc cu mirodenii, miere si legume la cuptor

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Cotlet de porc cu mirodenii, miere si legume la cuptor
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cotlet de porc cu mirodenii, miere si legume la cuptor

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

1 ora

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Medie

In prima etapa, carnea este frecata pe toate partile cu sare grunjoasa. Saramura uscata ca si cea umeda este benefica in special pentru bucatile de carne slaba, care au tendinta de a se usca/ deshidrata cand sunt procesate termic. Aceasta deshidratare se produce deoarece fibrele musculare se contracta in timpul gatirii si elimina sucurile continute. Datorita proprietatii sarii de a extrage apa, proteinele incep un proces de dizolvare si fibrele musculare se contracta mai putin, pastrandu-si astfel umiditatea naturala in timpul gatitului. Carnea este apoi unsa cu o pasta din mirodenii si miere, asezata pe un pat de legume si gatita la cuptor. Legumele vor capta toate aromele si rezultatul final va fi o friptura suculenata cu o garnitura savuroasa.

Cotlet de porc cu mirodenii, miere si legume la cuptor

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )

Pregatire

1 ora

Preparare

1 ora 30 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

In prima etapa, carnea este frecata pe toate partile cu sare grunjoasa. Saramura uscata ca si cea umeda este benefica in special pentru bucatile de carne slaba, care au tendinta de a se usca/ deshidrata cand sunt procesate termic. Aceasta deshidratare se produce deoarece fibrele musculare se contracta in timpul gatirii si elimina sucurile continute. Datorita proprietatii sarii de a extrage apa, proteinele incep un proces de dizolvare si fibrele musculare se contracta mai putin, pastrandu-si astfel umiditatea naturala in timpul gatitului. Carnea este apoi unsa cu o pasta din mirodenii si miere, asezata pe un pat de legume si gatita la cuptor. Legumele vor capta toate aromele si rezultatul final va fi o friptura suculenata cu o garnitura savuroasa.

Ingrediente

Portii:
Carne
  • 1.25 kg cotlet de porc dezosat
  • 4 lingurite sare grunjoasa
  • 1cotlet de porc dezosat
    1.25 kg
  • 2sare grunjoasa
    4 lingurite
Pasta de mirodenii cu Miere
  • 2 lingurite chimion macinat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 lingurita piper macinat
  • 0.5 lingurita scortisoara macinata
  • 0.5 lingurita ienibahar macinat
  • 1 lingurita boia afumata
  • 0.5 lingurita fulgi de ardei iute
  • 2.5 linguri miere de albine
  • 1chimion macinat
    2 lingurite
  • 2coriandru macinat
    1 lingurita
  • 3ghimbir macinat
    1 lingurita
  • 4piper macinat
    1 lingurita
  • 5scortisoara macinata
    0.5 lingurita
  • 6ienibahar macinat
    0.5 lingurita
  • 7boia afumata
    1 lingurita
  • 8fulgi de ardei iute
    0.5 lingurita
  • 9miere de albine
    2.5 linguri
Pat de legume
  • 3 buc ceapa rosie
  • 3 buc morcovi
  • 3 buc ardei iute
  • 1.5 kg cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 1ceapa rosie
    3 buc
  • 2morcovi
    3 buc
  • 3ardei iute
    3 buc
  • 4cartofi
    1.5 kg
  • 5ulei
    2 linguri

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 09:33
Foarte bun!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
olimpiainbucatarie
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 04:47
Yummyyyy!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Roberta
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 21, 09:18
Imi ploua in gura! <3
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.