Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cappuccino Pavlova

(*)(*)(*)(*)(*) (6)
 chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Cappuccino Pavlova
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cappuccino Pavlova

(*)(*)(*)(*)(*) (6)
chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

2 ore 10 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Prajitura cu blat din bezea aromat cu cafea, crocant la exterior si spumos la interior, cu topping de frisca. Poate parea extrem de usor sa batem spuma albusurile dar ca sa obtinem rezultatul dorit trebuie respectate cateva reguli. Prin baterea albusurilor legaturile dintre proteine se rup si isi pierd forma initiala (forma sferica). Pe masura insa ce le batem incorporam aer si proteinele incep sa isi construiasca o retea noua in jurul bulelor mici de aer. Reteaua de proteine devine din ce in ce mai puternica si albusul capata volum si consistenta. Zaharul, amidonul si otetul, adaugate acestei noi retele ajuta ca spuma sa se stabilizeze si sa isi pastreze volumul.

Cappuccino Pavlova

(*)(*)(*)(*)(*) ( 6 )

Pregatire

30 minute

Preparare

2 ore 10 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Prajitura cu blat din bezea aromat cu cafea, crocant la exterior si spumos la interior, cu topping de frisca. Poate parea extrem de usor sa batem spuma albusurile dar ca sa obtinem rezultatul dorit trebuie respectate cateva reguli. Prin baterea albusurilor legaturile dintre proteine se rup si isi pierd forma initiala (forma sferica). Pe masura insa ce le batem incorporam aer si proteinele incep sa isi construiasca o retea noua in jurul bulelor mici de aer. Reteaua de proteine devine din ce in ce mai puternica si albusul capata volum si consistenta. Zaharul, amidonul si otetul, adaugate acestei noi retele ajuta ca spuma sa se stabilizeze si sa isi pastreze volumul.

Ingrediente

Portii:
Bezea
  • 120 gr albus de ou
  • praf de sare
  • 250 gr zahar
  • 4 lingurite cafea solubila
  • 2 lingurite amidon alimentar
  • 1 lingurita otet
  • 1albus de ou
    120 gr
  • 2sare
    praf de
  • 3zahar
    250 gr
  • 4cafea solubila
    4 lingurite
  • 5amidon alimentar
    2 lingurite
  • 6otet
    1 lingurita
Topping
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • dupa gust cacao
  • 1smantana pentru frisca
    300 ml
  • 2cacao
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (6)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
6 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (6)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
olimpiainbucatarie
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 21, 11:03
Vai ce buna trebuie sa fie!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Laura
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 21, 03:52
Delicios
Pfuai ce bine arata!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Laura
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 22, 12:57
Delicios
Pfuai ce bine arata!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 21, 09:21
O asemenea bunatate nu o pot refuza niciodata !
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Aromeinbucate
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 21, 09:23
Ce tare e!
Ador pavlova, iar asta e de-a dreptul de vis!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Idei de retete
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 21, 09:26
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.