Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura Carpati

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Andra

237 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Prajitura Carpati
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura Carpati

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Andra

237 retete postate

gatesc.co
Mini Chef

Pregatire

2 ore

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Prajitura Carpati este una dintre prajiturile care erau prezente pe masa in zilele de sarbatoare, atunci cand eram mica. Desi este dificil de taiat, rezultatul este unul foarte frumos. Este facuta din foi coapte pe dosul tavii, umplute cu crema de zahar caramelizat si nuca, acoperita cu glazura de ciocolata si ornata cu nuca macinata, sau cu nuca de cocos, dupa preferinta. Sfatul meu este sa umpleti foile imediat ce le-ati facut, deoarece daca le lasati pentru a doua zi, veti constata ca se rup.

Prajitura Carpati

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

2 ore

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Andra
Mini Chef
gatesc.co

Prezentare

Prajitura Carpati este una dintre prajiturile care erau prezente pe masa in zilele de sarbatoare, atunci cand eram mica. Desi este dificil de taiat, rezultatul este unul foarte frumos. Este facuta din foi coapte pe dosul tavii, umplute cu crema de zahar caramelizat si nuca, acoperita cu glazura de ciocolata si ornata cu nuca macinata, sau cu nuca de cocos, dupa preferinta. Sfatul meu este sa umpleti foile imediat ce le-ati facut, deoarece daca le lasati pentru a doua zi, veti constata ca se rup.

Ingrediente

Portii:
Foi
  • 3 buc oua
  • 1 lingura esenta de rom
  • 300 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 300 ml ulei
  • 2 lingurite bicarbonat de amoniu
  • 1 lingura otet
  • 1.25 kg faina
  • 1oua
    3 buc
  • 2esenta de rom
    1 lingura
  • 3zahar
    300 gr
  • 4lapte
    300 ml
  • 5ulei
    300 ml
  • 6bicarbonat de amoniu
    2 lingurite
  • 7otet
    1 lingura
  • 8faina
    1.25 kg
crema
  • 1 kg zahar
  • 250 gr unt
  • 2 l lapte
  • 13 linguri faina
  • 2 linguri esenta de rom
  • 250 gr nuci macinate
  • 1zahar
    1 kg
  • 2unt
    250 gr
  • 3lapte
    2 l
  • 4faina
    13 linguri
  • 5esenta de rom
    2 linguri
  • 6nuci macinate
    250 gr
Glazura
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1frisca lichida
    300 ml
  • 2ciocolata cu lapte
    250 gr
  • 3cacao
    2 linguri
  • 4zahar
    2 linguri
Decor
  • 50 gr nuci macinate
  • 30 gr nuca de cocos deshidratata
  • 1nuci macinate
    50 gr
  • 2nuca de cocos deshidratata
    30 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.