Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tort Bolero

(*)(*)(*)(*)(*) (5)
 chef profile img

Ancutsa

1000 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Tort Bolero
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tort Bolero

(*)(*)(*)(*)(*) (5)
chef profile img

Ancutsa

1000 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

3 ore

Preparare

30 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Ridicata

Am pregatit acest tort ca pe o explozie de arome si bucurie, care sa estompeze monotonia iernii. Aceasta bucurie o reprezinta fructele folosite. Am pregatit un blat cu migdale, mure si apa de flori de trandafir, l-am taiat in 3 foi, pe care le-am insiropat delicat si le-am uns cu coulis de zmeura. L-am imbracat in glazura oglinda, cu efect marmorat, in doua nuante frumoase, calde, ca un dans pasional. M-am gandit ca o crema cu mascarpone, frisca, zmeura si coaja de lamaie, deloc dulce, ci mai degraba usor acrisoara va echilibra gustul final al tortului, tinand cont ca glazura oglinda este de felul ei dulce. Cat despre decoratiuni, destul de migaloase si ele, am lucrat ceva la ele, insa va voi povesti mai pe larg alta data despre acestea, pentru a nu ingreuna reteta. Cand am terminat tortul, stiam ca trebuie sa poarte un nume potrivit, asa ca i-am spus Bolero, pentru ca imi place mult aceasta compozitie.

Tort Bolero

(*)(*)(*)(*)(*) ( 5 )
Categorii:  Deserturi , Party

Pregatire

3 ore

Preparare

30 minute

Favorita de

3 bucatari

Dificultate

Ridicata

Categorii:  Deserturi , Party
Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Am pregatit acest tort ca pe o explozie de arome si bucurie, care sa estompeze monotonia iernii. Aceasta bucurie o reprezinta fructele folosite. Am pregatit un blat cu migdale, mure si apa de flori de trandafir, l-am taiat in 3 foi, pe care le-am insiropat delicat si le-am uns cu coulis de zmeura. L-am imbracat in glazura oglinda, cu efect marmorat, in doua nuante frumoase, calde, ca un dans pasional. M-am gandit ca o crema cu mascarpone, frisca, zmeura si coaja de lamaie, deloc dulce, ci mai degraba usor acrisoara va echilibra gustul final al tortului, tinand cont ca glazura oglinda este de felul ei dulce. Cat despre decoratiuni, destul de migaloase si ele, am lucrat ceva la ele, insa va voi povesti mai pe larg alta data despre acestea, pentru a nu ingreuna reteta. Cand am terminat tortul, stiam ca trebuie sa poarte un nume potrivit, asa ca i-am spus Bolero, pentru ca imi place mult aceasta compozitie.

Ingrediente

Portii:
Pentru blat:
  • 6 buc oua
  • praf de sare
  • 5 ml indulcitor lichid
  • 40 ml ulei
  • 5 ml apa de flori de trandafir
  • 7 gr praf de copt
  • 80 gr faina alba pentru prajituri
  • 40 gr mure congelate
  • 100 gr migdale pudra
  • 1oua
    6 buc
  • 2sare
    praf de
  • 3indulcitor lichid
    5 ml
  • 4ulei
    40 ml
  • 5apa de flori de trandafir
    5 ml
  • 6praf de copt
    7 gr
  • 7faina alba pentru prajituri
    80 gr
  • 8mure congelate
    40 gr
  • 9migdale pudra
    100 gr
Pentru insiropat:
  • 300 ml apa
  • 5 ml indulcitor lichid
  • 1apa
    300 ml
  • 2indulcitor lichid
    5 ml
Pentru crema:
  • 500 gr branza Mascarpone
  • 400 ml frisca lichida
  • 120 gr zmeura congelata
  • 0.5 lingurita coaja de lamaie
  • 1branza Mascarpone
    500 gr
  • 2frisca lichida
    400 ml
  • 3zmeura congelata
    120 gr
  • 4coaja de lamaie
    0.5 lingurita
In plus:
  • 3 linguri coulis de zmeura
  • 1coulis de zmeura
    3 linguri
Glazura oglinda:
  • 100 gr zahar
  • 80 ml apa
  • 100 ml lapte condensat
  • 200 gr ciocolata alba
  • 8 gr foi de gelatina
  • dupa gust colorant alimentar gel
  • 50 ml apa
  • 1zahar
    100 gr
  • 2apa
    80 ml
  • 3lapte condensat
    100 ml
  • 4ciocolata alba
    200 gr
  • 5foi de gelatina
    8 gr
  • 6colorant alimentar gel
    dupa gust
  • 7apa
    50 ml
Decor:
  • dupa gust ornamente de ciocolata
  • dupa gust perle de zahar
  • dupa gust inimioare pentru decor
  • dupa gust ciocolata alba
  • 2 buc flori din napolitana
  • 1ornamente de ciocolata
    dupa gust
  • 2perle de zahar
    dupa gust
  • 3inimioare pentru decor
    dupa gust
  • 4ciocolata alba
    dupa gust
  • 5flori din napolitana
    2 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (5)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
5 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (5)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Eufrosina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 22, 09:40
Un tort fabulos! Felicitari!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 22, 09:40
Wow, minunat!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Kleme
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 22, 11:25
Tort Bolero
Bolero de Ravel, divin.
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 22, 09:06
Ce frumos arata!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 22, 09:07
Tort Bolero
Un tort de poveste, pe gustul meu, un tort deosebit! Toate aromele sunt la mine in gura....
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.