Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Negresa din albusuri cu crema caramel

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Negresa din albusuri cu crema caramel
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Negresa din albusuri cu crema caramel

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Deserturi

Pregatire

20 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Negresa de fata este cu multa ciocolata si nuca, este cel mai indragit tip de prajitura negresa pe care o fac cel mai des, atat cu albusuri cat si cu oua intregi. Blatul iese aerat, usor sfaramicios, pentru ca adaug si putin bicarbonat. Este perfect si nu necesita insiropare, dar cine doreste, poate sa-l si insiropeze.

Negresa din albusuri cu crema caramel

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Deserturi

Pregatire

20 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Deserturi
Maria Udrea
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Negresa de fata este cu multa ciocolata si nuca, este cel mai indragit tip de prajitura negresa pe care o fac cel mai des, atat cu albusuri cat si cu oua intregi. Blatul iese aerat, usor sfaramicios, pentru ca adaug si putin bicarbonat. Este perfect si nu necesita insiropare, dar cine doreste, poate sa-l si insiropeze.

Ingrediente

Portii:
pentru blat ( 28/43 cm)
  • 8 buc albus de ou
  • 175 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 175 gr faina
  • 200 gr nuci
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1albus de ou
    8 buc
  • 2zahar
    175 gr
  • 3sare
    1 praf de
  • 4ciocolata amaruie
    200 gr
  • 5unt
    200 gr
  • 6lapte
    50 ml
  • 7faina
    175 gr
  • 8nuci
    200 gr
  • 9esenta de rom
    2 lingurite
  • 10praf de copt
    1 lingurita
  • 11bicarbonat de sodiu
    1 varf de cutit
pentru crema caramel
  • 500 gr branza Mascarpone
  • 397 gr caramel condensat
  • 1 praf de sare
  • 1branza Mascarpone
    500 gr
  • 2caramel condensat
    397 gr
  • 3sare
    1 praf de

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.