Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura cu foi fragede si crema de vanilie cu frisca

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Prajitura cu foi fragede si crema de vanilie cu frisca
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura cu foi fragede si crema de vanilie cu frisca

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Reteta de prajitura cu foi fragede si crema de vanilie cu frisca, este usor asemanatoare cu reteta prajiturii Alba ca zapada si are o puternica aroma de vanilie.

Prajitura cu foi fragede si crema de vanilie cu frisca

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

20 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Maria Udrea
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Reteta de prajitura cu foi fragede si crema de vanilie cu frisca, este usor asemanatoare cu reteta prajiturii Alba ca zapada si are o puternica aroma de vanilie.

Ingrediente

Portii:
Pentru 4 foi
  • 2 buc galbenus de ou
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri apa minerala
  • 12 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 30 gr zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 10 gr praf de copt
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 800 gr faina
  • 1galbenus de ou
    2 buc
  • 2zahar
    6 linguri
  • 3lapte
    6 linguri
  • 4apa minerala
    6 linguri
  • 5ulei
    12 linguri
  • 6sare
    1 lingurita
  • 7zahar vanilat
    30 gr
  • 8esenta de vanilie
    1 lingurita
  • 9praf de copt
    10 gr
  • 10bicarbonat
    1 varf de cutit
  • 11faina
    800 gr
Pentru crema
  • 4 buc galbenus de ou
  • 4 linguri gris
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1.2 l lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 20 gr zahar vanilat
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr unt
  • 0.5 lingurita sare
  • 1galbenus de ou
    4 buc
  • 2gris
    4 linguri
  • 3faina
    8 linguri
  • 4zahar
    6 linguri
  • 5lapte
    1.2 l
  • 6esenta de vanilie
    1 lingurita
  • 7zahar vanilat
    20 gr
  • 8frisca lichida
    250 ml
  • 9unt
    200 gr
  • 10sare
    0.5 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.