Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Prajitura Picatura de roua sau Roua

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Prajitura Picatura de roua sau Roua
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Prajitura Picatura de roua sau Roua

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Maria Udrea

584 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prajitura Picatura de roua sau Roua se numeste asa deoarece deasupra ei, dupa racire, apar mici picaturi de sirop care seamana cu picaturile de roua. Pe langa faptul ca este foarte gustoasa si foarte aromata, atrage mult si prin aspectul ei cu acele mici picaturi de sirop.

Prajitura Picatura de roua sau Roua

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Maria Udrea
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Prajitura Picatura de roua sau Roua se numeste asa deoarece deasupra ei, dupa racire, apar mici picaturi de sirop care seamana cu picaturile de roua. Pe langa faptul ca este foarte gustoasa si foarte aromata, atrage mult si prin aspectul ei cu acele mici picaturi de sirop.

Ingrediente

Portii:
Pentru stratul de mere
  • 1 kg mere
  • 50 gr zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri gris
  • 25 gr unt
  • 1mere
    1 kg
  • 2zahar
    50 gr
  • 3scortisoara
    2 lingurite
  • 4gris
    2 linguri
  • 5unt
    25 gr
Pentru crema de vanilie
  • 5 buc galbenus de ou
  • 1.25 l lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr zahar vanilat
  • 200 gr faina
  • 30 gr amidon de porumb
  • 38 ml esenta de vanilie
  • 150 gr unt
  • 1 varf de cutit sare
  • 1galbenus de ou
    5 buc
  • 2lapte
    1.25 l
  • 3zahar
    100 gr
  • 4zahar vanilat
    50 gr
  • 5faina
    200 gr
  • 6amidon de porumb
    30 gr
  • 7esenta de vanilie
    38 ml
  • 8unt
    150 gr
  • 9sare
    1 varf de cutit
Pentru bezea
  • 5 buc albus de ou
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit sare
  • 1albus de ou
    5 buc
  • 2zahar
    150 gr
  • 3zeama de lamaie
    2 linguri
  • 4sare
    1 varf de cutit

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.