( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ 0 (0)
Adoram aceasta Ciorba de dovlecei dreasa cu iaurt, cat este vara de lunga, servita rece, de la frigider. Nu ne mai trebuie altceva, decat o felie de paine prajita. Este atat de fresh, preparata dupa Reteta de Ciorba de pui a la grec, dar carnea o inlocuim cu dovlecelul, iar smantana cu iaurtul. Punem un iaurt mai gras, unul grecesc, tinut la scurs int-o sita deasa. Mama la tara mai face o astfel de ciorba cu lapte batut, sau cu zer. Ingrosata cu 2 galbenusuri amestecate cu 2-3 catei de usturoi razuiti, acrita cu otet, sau cu zeama de lamaie, este dementiala. Eu, in general, prefer otetul pentru acrit ciorbele, dar ai mei prefera, detasat, zeama de lamaie. Si cum eu gatesc, in mod deosebit, pentru gustul lor, le respect preferintele. Si imi mai place sa adaug in aceasta ciorba de dovlecei dreasa cu iaurt, toate verdeturile: leustean, patrunjel si marar. Este deosebita cu marar din belsug! Dau o aroma deosebita ciorbei si sunt pline de vitamine.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!