Coaste de porc fragede cu sos lipicios din zahar brun si sos de soia, aromat cu vin de orez, ghimbir si anason stelat. In aceasta reteta se folosesc 2 tipuri de sos de soia; sos de soia simplu (light) si dark. Cele 2 sosuri au roluri diferite si nu pot fi inlocuite intre ele. Sosul de soia simplu are rolul de a amplifica aromele si inlocuieste sarea. Sosul de soia dark este mai gros si vascos datorita adaosului de zahar sau melasa. In cazul in care nu aveti la indemana sos de soia dark, il puteti inlocui cu sos Hoisin sau cu sos de stridii. Coastele de porc oparite si clatite de impuritatile de la suprafata sunt mai intai rumenite intr-un amestec de zahar topit si ulei si apoi gatite lent in putin lichid . Sosul format in cratita este redus pana cand devine lipicios si inveleste fiecare coasta.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!