Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Bors ucrainean

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Bors ucrainean
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Bors ucrainean

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

2 ore 30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Borsul, un preparat emblematic din bucataria ucraineana este o ciorba deasa si satioasa cu legume si carne. Culoarea caracteristica, rosu-rubiniu, este data de sfecla, ingredientul principal. In prima etapa gatim carnea si supa de carne. In cea de a 2-a etapa incepem construirea straturilor de texturi si arome pentru prepartul final. Ceapa, morcovii, sfecla si usturoiul sunt calite in ulei. Peste legume sunt adaugati cartofii si varza si se fierb toate impreuna in supa de carne. Aciditatea ciorbei este ajustata cu otet de vin rosu si sos de rosii. La final se adauga fasolea fiarta, carnea si verdeturile. Pentru un plus de gust se serveste cu smantana.

Bors ucrainean

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

30 minute

Preparare

2 ore 30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Borsul, un preparat emblematic din bucataria ucraineana este o ciorba deasa si satioasa cu legume si carne. Culoarea caracteristica, rosu-rubiniu, este data de sfecla, ingredientul principal. In prima etapa gatim carnea si supa de carne. In cea de a 2-a etapa incepem construirea straturilor de texturi si arome pentru prepartul final. Ceapa, morcovii, sfecla si usturoiul sunt calite in ulei. Peste legume sunt adaugati cartofii si varza si se fierb toate impreuna in supa de carne. Aciditatea ciorbei este ajustata cu otet de vin rosu si sos de rosii. La final se adauga fasolea fiarta, carnea si verdeturile. Pentru un plus de gust se serveste cu smantana.

Ingrediente

Portii:
Supa de carne de vita
  • 800 gr carne de vita
  • 3 l apa
  • 2 buc morcovi
  • 160 gr radacina de telina
  • 2 buc foi de dafin
  • 1 buc ceapa
  • dupa gust piper boabe
  • 1carne de vita
    800 gr
  • 2apa
    3 l
  • 3morcovi
    2 buc
  • 4radacina de telina
    160 gr
  • 5foi de dafin
    2 buc
  • 6ceapa
    1 buc
  • 7piper boabe
    dupa gust
Bors de sfecla cu Legume
  • 400 gr morcovi
  • 450 gr sfecla rosie
  • 250 gr ceapa
  • dupa gust sare
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • 180 gr sos de rosii passata
  • 400 gr cartofi
  • 450 gr varza
  • 240 gr fasole boabe din conserva
  • 10 gr patrunjel
  • 10 gr marar
  • dupa gust piper macinat
  • 0.5 lingura ulei
  • 1morcovi
    400 gr
  • 2sfecla rosie
    450 gr
  • 3ceapa
    250 gr
  • 4sare
    dupa gust
  • 5usturoi
    2 catei
  • 6otet de vin rosu
    1 lingurita
  • 7sos de rosii passata
    180 gr
  • 8cartofi
    400 gr
  • 9varza
    450 gr
  • 10fasole boabe din conserva
    240 gr
  • 11patrunjel
    10 gr
  • 12marar
    10 gr
  • 13piper macinat
    dupa gust
  • 14ulei
    0.5 lingura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/c27bdbbb-81f7-4326-b01b-b77bfa1fdc07.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Angy
Mini Chef gatesc.co

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Angy
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
iun. 24, 12:13
ador această rețetă  |  Reteta gatita
O culoare și un gust aparte, foarte bun
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (2)
gatesc.ro
PanaCris
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 22, 11:20
Savuroasa! Am probat chiar in primavara asta, preparata de ucrainience! :-*
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.