Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Fricassee de pui

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Fricassee de pui
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Fricassee de pui

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

2 ore

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Preparat specific bucatariei franceze din carne de pui cu sos cremos de ciuperci. Puiul intreg este transat in 8 bucati. Din partea de spate se face supa care va sta la baza sosului. Aripile, pulpele inferioare si superioare si pieptul, trecute prin faina si rumenite in unt si ulei sunt apoi gatite impreuna cu ceapa, ciuperci, vin si supa de pui. La final sosul este imbogatit cu smantana. Garnitura de orez acompaniaza perfect preparatul.

Fricassee de pui

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

40 minute

Preparare

2 ore

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Preparat specific bucatariei franceze din carne de pui cu sos cremos de ciuperci. Puiul intreg este transat in 8 bucati. Din partea de spate se face supa care va sta la baza sosului. Aripile, pulpele inferioare si superioare si pieptul, trecute prin faina si rumenite in unt si ulei sunt apoi gatite impreuna cu ceapa, ciuperci, vin si supa de pui. La final sosul este imbogatit cu smantana. Garnitura de orez acompaniaza perfect preparatul.

Ingrediente

Portii:
  • 1.5 kg pui
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc radacina de patrunjel
  • 2 buc morcovi
  • 2 buc foi de dafin
  • 1 lingura ulei
  • 120 gr faina
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 280 gr ceapa rosie
  • 4 catei usturoi
  • 500 gr ciuperci Champignon
  • 70 gr unt
  • 150 ml vin alb demisec
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • dupa gust frunze de patrunjel
  • 1 l apa
  • 1pui
    1.5 kg
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3radacina de patrunjel
    1 buc
  • 4morcovi
    2 buc
  • 5foi de dafin
    2 buc
  • 6ulei
    1 lingura
  • 7faina
    120 gr
  • 8sare
    dupa gust
  • 9piper
    dupa gust
  • 10ceapa rosie
    280 gr
  • 11usturoi
    4 catei
  • 12ciuperci Champignon
    500 gr
  • 13unt
    70 gr
  • 14vin alb demisec
    150 ml
  • 15cimbru uscat
    1 lingurita
  • 16smantana pentru gatit
    150 ml
  • 17frunze de patrunjel
    dupa gust
  • 18apa
    1 l

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.