Hey, foodiez! Mai stiti ca in urma cu 2 luni am primit un pachet cu vita prime de la Departamentul de Agricultura al Statelor Unite? Oh well, am mai primit un pachetel dragut de la ei. De data aceasta cu peste. Mai exact, somon salbatic din Alaska: sockeye si keta salbatica. Ce m-a impresionat foarte tare a fost culoarea pestelui. Un roz demn de un somon salbatic pe care nu am vrut sa il “stric” prin gatire. Asadar, am decis sa fac un tartar. Btw, cei de la Departamentul de Agricultura al Statelor Unite mi-au trimis si un cutit specific Alaskai. Se numeste Ulu iar cei din triburile indigene din Alaska il folosesc de peste 3.500 de ani. Interesant. Traditional, Ulu a fost conceput pentru operatiuni precum jupuirea si curatarea animalelor sau taierea diverselor alimente, iar in cultura eschimosilor a avut inclusiv rol de arma si utilitate in taierea blocurilor de gheata necesare pentru a construi un iglu.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!