Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tartar de somon

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Hayateria

203 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Tartar de somon
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tartar de somon

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Hayateria

203 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

10 minute

Preparare

10 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Hey, foodiez! Mai stiti ca in urma cu 2 luni am primit un pachet cu vita prime de la Departamentul de Agricultura al Statelor Unite? Oh well, am mai primit un pachetel dragut de la ei. De data aceasta cu peste. Mai exact, somon salbatic din Alaska: sockeye si keta salbatica. Ce m-a impresionat foarte tare a fost culoarea pestelui. Un roz demn de un somon salbatic pe care nu am vrut sa il “stric” prin gatire. Asadar, am decis sa fac un tartar. Btw, cei de la Departamentul de Agricultura al Statelor Unite mi-au trimis si un cutit specific Alaskai. Se numeste Ulu iar cei din triburile indigene din Alaska il folosesc de peste 3.500 de ani. Interesant. Traditional, Ulu a fost conceput pentru operatiuni precum jupuirea si curatarea animalelor sau taierea diverselor alimente, iar in cultura eschimosilor a avut inclusiv rol de arma si utilitate in taierea blocurilor de gheata necesare pentru a construi un iglu.

Tartar de somon

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

10 minute

Preparare

10 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Hayateria
Bucatar amator
gatesc.co

Prezentare

Hey, foodiez! Mai stiti ca in urma cu 2 luni am primit un pachet cu vita prime de la Departamentul de Agricultura al Statelor Unite? Oh well, am mai primit un pachetel dragut de la ei. De data aceasta cu peste. Mai exact, somon salbatic din Alaska: sockeye si keta salbatica. Ce m-a impresionat foarte tare a fost culoarea pestelui. Un roz demn de un somon salbatic pe care nu am vrut sa il “stric” prin gatire. Asadar, am decis sa fac un tartar. Btw, cei de la Departamentul de Agricultura al Statelor Unite mi-au trimis si un cutit specific Alaskai. Se numeste Ulu iar cei din triburile indigene din Alaska il folosesc de peste 3.500 de ani. Interesant. Traditional, Ulu a fost conceput pentru operatiuni precum jupuirea si curatarea animalelor sau taierea diverselor alimente, iar in cultura eschimosilor a avut inclusiv rol de arma si utilitate in taierea blocurilor de gheata necesare pentru a construi un iglu.

Ingrediente

Portii:
  • 200 gr file de peste somon
  • 1 buc avocado
  • 1 buc mango
  • 4 lingurite ulei de susan
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 buc lime
  • 0.5 buc lamai
  • praf de sare
  • praf de piper
  • 1file de peste somon
    200 gr
  • 2avocado
    1 buc
  • 3mango
    1 buc
  • 4ulei de susan
    4 lingurite
  • 5ulei de masline
    1 lingura
  • 6sos de soia
    2 linguri
  • 7lime
    1 buc
  • 8lamai
    0.5 buc
  • 9sare
    praf de
  • 10piper
    praf de

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.