Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cartofi Hasselback

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Cartofi Hasselback
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cartofi Hasselback

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

25 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Cartofii Hasselback sunt cartofi intregi, taiati transversal in felii subtiri care raman unite la baza si gatiti la cuptor. In aceasta reteta cartofii sunt gatiti in doua etape. In prima etapa cartofii feliati sunt unsi cu ulei si copti pana sunt facuti in proportie de 90%. In cea de a doua-a etapa, cartofii sunt unsi cu unt infuzat cu cimbru si usturoi, presarati cu parmezan si copti pana cand sunt rumeni si crocanti.

Cartofi Hasselback

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

25 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Cartofii Hasselback sunt cartofi intregi, taiati transversal in felii subtiri care raman unite la baza si gatiti la cuptor. In aceasta reteta cartofii sunt gatiti in doua etape. In prima etapa cartofii feliati sunt unsi cu ulei si copti pana sunt facuti in proportie de 90%. In cea de a doua-a etapa, cartofii sunt unsi cu unt infuzat cu cimbru si usturoi, presarati cu parmezan si copti pana cand sunt rumeni si crocanti.

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg cartofi
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita cimbru
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 1 catel usturoi
  • 5 gr patrunjel
  • 30 gr parmezan
  • 1cartofi
    1 kg
  • 2ulei
    1 lingura
  • 3unt
    50 gr
  • 4cimbru
    1 lingurita
  • 5sare
    dupa gust
  • 6piper macinat
    dupa gust
  • 7usturoi
    1 catel
  • 8patrunjel
    5 gr
  • 9parmezan
    30 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Razatoare parmezan, inox - Kitchen Craft
172 leiÎn stoc
Presa usturoi, otel, 13,5 cm - Kitchen Craft
115 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 22cm - Staub
72 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 22cm - Westmark
39 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 20cm - Westmark
36 leiÎn stoc
Pensula patiserie, lemn, 19,5cm - Westmark
15 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.