Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Crema greceasca de branza

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Crema greceasca de branza
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Crema greceasca de branza

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

5 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Usoara

O crema pe cat de simpla pe atat de delicioasa care cu siguranta va fi pe gustul tuturor din branza Feta, iaurt grecesc, crema de branza si usturoi. Gusul este inviorat si improspatat de coaja si sucul de lamaie si plante aromatice.

Crema greceasca de branza

( )( )( )( )( ) ( 0 )
februarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică
FEB.

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

10 minute

Preparare

5 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

O crema pe cat de simpla pe atat de delicioasa care cu siguranta va fi pe gustul tuturor din branza Feta, iaurt grecesc, crema de branza si usturoi. Gusul este inviorat si improspatat de coaja si sucul de lamaie si plante aromatice.
februarie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică
FEB.

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 200 gr branza Feta
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 100 gr crema de branza
  • 2 catei usturoi
  • 1 buc lamai
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 15 gr patrunjel
  • 15 gr marar
  • 1branza Feta
    200 gr
  • 2iaurt grecesc
    150 gr
  • 3crema de branza
    100 gr
  • 4usturoi
    2 catei
  • 5lamai
    1 buc
  • 6sare
    dupa gust
  • 7piper macinat
    dupa gust
  • 8patrunjel
    15 gr
  • 9marar
    15 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Rupem branza Feta in bucati mai mici si o punem in bolul mixerului. Peste branza punem iaurtul scurs de zer, crema de branza si usturoiul zdrobit cu presa sau tocat marunt.

    Rupem branza Feta in bucati mai mici si o punem in bolul mixerului. Peste branza punem iaurtul scurs de zer, crema de branza si usturoiul zdrobit cu presa sau tocat marunt.

  • Pasul 2
    terminat

    Radem coaja de la lamaie. Atentie, folosim lamaie cu coaja netratata!

    Radem coaja de la lamaie. Atentie, folosim lamaie cu coaja netratata!

  • Pasul 3
    terminat

    Taiem apoi lamaia in jumatate si stoarcem sucul.

    Taiem apoi lamaia in jumatate si stoarcem sucul.

  • Pasul 4
    terminat

    Adaugam sucul strecurat peste ingredientele din bol.

    Adaugam sucul strecurat peste ingredientele din bol.

  • Pasul 5
    terminat

    Potrivim de sare si piper.

    Potrivim de sare si piper.

  • Pasul 6
    terminat

    Atasam paleta mixerului. Mixam timp de 2 minute, pana cand compozitia este omogena si pufoasa.

    Atasam paleta mixerului. Mixam timp de 2 minute, pana cand compozitia este omogena si pufoasa.

  • Pasul 7
    terminat

    Spalam patrunjelul si mararul. Le scuturam bine de excesul de apa si le tamponam cu un prosop absorbant. Scoatem frunzele de pe tulpini si le tocam marunt. Le adaugam peste crema de branza si le incorporam cu spatula.

    Spalam patrunjelul si mararul. Le scuturam bine de excesul de apa si le tamponam cu un prosop absorbant. Scoatem frunzele de pe tulpini si le tocam marunt. Le adaugam peste crema de branza si le incorporam cu spatula.

  • Pasul 8
    terminat

    Pastram crema la frigider. Se poate servi cu rosii, castraveti si lipie sau alta paine plata.

    Pastram crema la frigider. Se poate servi cu rosii, castraveti si lipie sau alta paine plata.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Rupem branza Feta in bucati mai mici si o punem in bolul mixerului. Peste branza punem iaurtul scurs de zer, crema de branza si usturoiul zdrobit cu presa sau tocat marunt.

    Rupem branza Feta in bucati mai mici si o punem in bolul mixerului. Peste branza punem iaurtul scurs de zer, crema de branza si usturoiul zdrobit cu presa sau tocat marunt.

  • Pasul 2
    terminat

    Radem coaja de la lamaie. Atentie, folosim lamaie cu coaja netratata!

    Radem coaja de la lamaie. Atentie, folosim lamaie cu coaja netratata!

  • Pasul 3
    terminat

    Taiem apoi lamaia in jumatate si stoarcem sucul.

    Taiem apoi lamaia in jumatate si stoarcem sucul.

  • Pasul 4
    terminat

    Adaugam sucul strecurat peste ingredientele din bol.

    Adaugam sucul strecurat peste ingredientele din bol.

  • Pasul 5
    terminat

    Potrivim de sare si piper.

    Potrivim de sare si piper.

  • Pasul 6
    terminat

    Atasam paleta mixerului. Mixam timp de 2 minute, pana cand compozitia este omogena si pufoasa.

    Atasam paleta mixerului. Mixam timp de 2 minute, pana cand compozitia este omogena si pufoasa.

  • Pasul 7
    terminat

    Spalam patrunjelul si mararul. Le scuturam bine de excesul de apa si le tamponam cu un prosop absorbant. Scoatem frunzele de pe tulpini si le tocam marunt. Le adaugam peste crema de branza si le incorporam cu spatula.

    Spalam patrunjelul si mararul. Le scuturam bine de excesul de apa si le tamponam cu un prosop absorbant. Scoatem frunzele de pe tulpini si le tocam marunt. Le adaugam peste crema de branza si le incorporam cu spatula.

  • Pasul 8
    terminat

    Pastram crema la frigider. Se poate servi cu rosii, castraveti si lipie sau alta paine plata.

    Pastram crema la frigider. Se poate servi cu rosii, castraveti si lipie sau alta paine plata.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.