Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pere posate in vin rosu

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Emilia gateste

1013 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Pere posate in vin rosu
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pere posate in vin rosu

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Emilia gateste

1013 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Sincer, imi gasesc cu greu cuvintele sa povestesc despre acest desert. Perele posate in vin rosu sunt un adevarat rasfat fin, usor, colorat, cu parfum de toamna. Parca o intreaga orchestra de gusturi s-a aprins in mine atunci cand am gustat minunea asta! Cred ca este desertul fericirii, zau! Vinul ramas a fost si el senzational. Se prepara atat de usor incat pot fi facute de oricine si va puteti da pe spate cei mai pretentiosi musafiri. Recomand cu caldura si incredere!

Pere posate in vin rosu

( )( )( )( )( ) ( 0 )
martie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică
MART.

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

10 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Emilia gateste
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Sincer, imi gasesc cu greu cuvintele sa povestesc despre acest desert. Perele posate in vin rosu sunt un adevarat rasfat fin, usor, colorat, cu parfum de toamna. Parca o intreaga orchestra de gusturi s-a aprins in mine atunci cand am gustat minunea asta! Cred ca este desertul fericirii, zau! Vinul ramas a fost si el senzational. Se prepara atat de usor incat pot fi facute de oricine si va puteti da pe spate cei mai pretentiosi musafiri. Recomand cu caldura si incredere!
martie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică
MART.

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 3 buc esenta de praline
  • 1 l vin rosu sec
  • 200 gr zahar
  • 2 buc baton de scortisoara
  • 3 lingurite condimente pentru vin fiert
  • 1 buc coaja de portocala
  • 70 gr ciocolata neagra de menaj
  • 3 buc nuci macinate
  • 100 gr inghetata de vanilie
  • 1 lingura ulei
  • 1esenta de praline
    3 buc
  • 2vin rosu sec
    1 l
  • 3zahar
    200 gr
  • 4baton de scortisoara
    2 buc
  • 5condimente pentru vin fiert
    3 lingurite
  • 6coaja de portocala
    1 buc
  • 7ciocolata neagra de menaj
    70 gr
  • 8nuci macinate
    3 buc
  • 9inghetata de vanilie
    100 gr
  • 10ulei
    1 lingura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    In primul rand am am turnat vinul rosu intr-un vas si l-am pus pe plita. Am adaugat batoanele de scortisoara, amestecul de vin fiert compus din cortisoara bucati, cardamom seminte, ghimbir bucati, coji de portocala, cuisoare intregi si anason. Am continuat cu zaharul si coaja proaspata de portocala.

    In primul rand am am turnat vinul rosu intr-un vas si l-am pus pe plita. Am adaugat batoanele de scortisoara, amestecul de vin fiert compus din cortisoara bucati, cardamom seminte, ghimbir bucati, coji de portocala, cuisoare intregi si anason. Am continuat cu zaharul si coaja proaspata de portocala.

  • Pasul 2
    terminat

    Cand vinul a inceput sa fiarba, am adaugat pe rand cele 3 pere decojite. Am ales perele Abate pentru ca au textura si forma perfecte pentru acest preparat. Am lasat sa fiarba timp de 30 minute, apoi am lasat inca 20 minute perele sub capac. Pot fi servite si reci, a doua zi.

    Cand vinul a inceput sa fiarba, am adaugat pe rand cele 3 pere decojite. Am ales perele Abate pentru ca au textura si forma perfecte pentru acest preparat. Am lasat sa fiarba timp de 30 minute, apoi am lasat inca 20 minute perele sub capac. Pot fi servite si reci, a doua zi.

  • Pasul 3
    terminat

    Am scos apoi o para pe o farfurie pentru paste, am pus alaturi o cupa de inghetata de vanilie iar peste para am pus putina ciocolata topita la baie de abur cu o lingura de ulei. Pentru decor si gust am adaugat si nuci sfarmate precum si cubulete foarte fine de coaja de portocala. Se serveste imediat.

    Am scos apoi o para pe o farfurie pentru paste, am pus alaturi o cupa de inghetata de vanilie iar peste para am pus putina ciocolata topita la baie de abur cu o lingura de ulei. Pentru decor si gust am adaugat si nuci sfarmate precum si cubulete foarte fine de coaja de portocala. Se serveste imediat.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    In primul rand am am turnat vinul rosu intr-un vas si l-am pus pe plita. Am adaugat batoanele de scortisoara, amestecul de vin fiert compus din cortisoara bucati, cardamom seminte, ghimbir bucati, coji de portocala, cuisoare intregi si anason. Am continuat cu zaharul si coaja proaspata de portocala.

    In primul rand am am turnat vinul rosu intr-un vas si l-am pus pe plita. Am adaugat batoanele de scortisoara, amestecul de vin fiert compus din cortisoara bucati, cardamom seminte, ghimbir bucati, coji de portocala, cuisoare intregi si anason. Am continuat cu zaharul si coaja proaspata de portocala.

  • Pasul 2
    terminat

    Cand vinul a inceput sa fiarba, am adaugat pe rand cele 3 pere decojite. Am ales perele Abate pentru ca au textura si forma perfecte pentru acest preparat. Am lasat sa fiarba timp de 30 minute, apoi am lasat inca 20 minute perele sub capac. Pot fi servite si reci, a doua zi.

    Cand vinul a inceput sa fiarba, am adaugat pe rand cele 3 pere decojite. Am ales perele Abate pentru ca au textura si forma perfecte pentru acest preparat. Am lasat sa fiarba timp de 30 minute, apoi am lasat inca 20 minute perele sub capac. Pot fi servite si reci, a doua zi.

  • Pasul 3
    terminat

    Am scos apoi o para pe o farfurie pentru paste, am pus alaturi o cupa de inghetata de vanilie iar peste para am pus putina ciocolata topita la baie de abur cu o lingura de ulei. Pentru decor si gust am adaugat si nuci sfarmate precum si cubulete foarte fine de coaja de portocala. Se serveste imediat.

    Am scos apoi o para pe o farfurie pentru paste, am pus alaturi o cupa de inghetata de vanilie iar peste para am pus putina ciocolata topita la baie de abur cu o lingura de ulei. Pentru decor si gust am adaugat si nuci sfarmate precum si cubulete foarte fine de coaja de portocala. Se serveste imediat.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.