Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Piure de radacinoase cu antricot de vita si seminte de dovleac

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Good Food

437 retete postate

gatesc.co
Master Chef
Piure de radacinoase cu antricot de vita si seminte de dovleac
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Piure de radacinoase cu antricot de vita si seminte de dovleac

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Good Food

437 retete postate

gatesc.co
Master Chef
Categorii:  Carne

Pregatire

30 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Piure din cartofi, morcovi, pastarnac si radacina de patrunjel, cu mult unt, servit alaturi de antricot de vita si seminte de dovleac pentru textura.

Piure de radacinoase cu antricot de vita si seminte de dovleac

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Carne

Pregatire

30 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Carne
Good Food
Master Chef
gatesc.co

Prezentare

Piure din cartofi, morcovi, pastarnac si radacina de patrunjel, cu mult unt, servit alaturi de antricot de vita si seminte de dovleac pentru textura.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 3 buc cartofi
  • 3 buc morcovi
  • 3 buc radacina de pastarnac
  • 3 buc radacina de patrunjel
  • 100 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita pasta de hrean
  • 400 gr antricot de vita
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr seminte de dovleac crude
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1cartofi
    3 buc
  • 2morcovi
    3 buc
  • 3radacina de pastarnac
    3 buc
  • 4radacina de patrunjel
    3 buc
  • 5unt
    100 gr
  • 6lapte
    100 ml
  • 7pasta de hrean
    1 lingurita
  • 8antricot de vita
    400 gr
  • 9ulei
    2 linguri
  • 10seminte de dovleac crude
    50 gr
  • 11sare
    dupa gust
  • 12piper
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Cartofii se decojesc si se taie cubulete. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul se curata si se taie bucati. Se pun toate legumele la fiert in apa cu sare si se fierb circa 30 minute, pana cand pot fi usor strapunse cu furculita. Se scurg de apa.

    Cartofii se decojesc si se taie cubulete. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul se curata si se taie bucati. Se pun toate legumele la fiert in apa cu sare si se fierb circa 30 minute, pana cand pot fi usor strapunse cu furculita. Se scurg de apa.

  • Pasul 2
    terminat

    Legumele fierte se paseaza, apoi se adauga laptele fierbinte si untul taiat cubulete. Se adauga si pasta de hrean si se potriveste de sare si piper, dupa gust.

    Legumele fierte se paseaza, apoi se adauga laptele fierbinte si untul taiat cubulete. Se adauga si pasta de hrean si se potriveste de sare si piper, dupa gust.

  • Pasul 3
    terminat

    Carnea de vita se scoate din frigider cu aproximativ 1 ora inainte de a fi gatita, pentru a ajunge la temperatura camerei. Pentru aceasta reteta am folosit un antricot de vita maturat. Se maseaza carnea cu ulei si se asezoneaza cu sare si piper. Se prajeste 2-3 minute pe fiecare parte in tigaia foarte bine incinsa, pentru a obtine o friptura medium-rare. Se lasa sa se odihneasca cateva minute inainte de a se taia, apoi se taie fasii.

    Carnea de vita se scoate din frigider cu aproximativ 1 ora inainte de a fi gatita, pentru a ajunge la temperatura camerei. Pentru aceasta reteta am folosit un antricot de vita maturat. Se maseaza carnea cu ulei si se asezoneaza cu sare si piper. Se prajeste 2-3 minute pe fiecare parte in tigaia foarte bine incinsa, pentru a obtine o friptura medium-rare. Se lasa sa se odihneasca cateva minute inainte de a se taia, apoi se taie fasii.

  • Pasul 4
    terminat

    Semintele de dovleac se prajesc cateva minute intr-o tigaie pana cand se rumenesc usor.

    Semintele de dovleac se prajesc cateva minute intr-o tigaie pana cand se rumenesc usor.

  • Pasul 5
    terminat

    Piureul de legume se serveste cald alaturi de antricotul de vita, si se presara deasupra semintele de dovleac rumenite.

    Piureul de legume se serveste cald alaturi de antricotul de vita, si se presara deasupra semintele de dovleac rumenite.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Cartofii se decojesc si se taie cubulete. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul se curata si se taie bucati. Se pun toate legumele la fiert in apa cu sare si se fierb circa 30 minute, pana cand pot fi usor strapunse cu furculita. Se scurg de apa.

    Cartofii se decojesc si se taie cubulete. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul se curata si se taie bucati. Se pun toate legumele la fiert in apa cu sare si se fierb circa 30 minute, pana cand pot fi usor strapunse cu furculita. Se scurg de apa.

  • Pasul 2
    terminat

    Legumele fierte se paseaza, apoi se adauga laptele fierbinte si untul taiat cubulete. Se adauga si pasta de hrean si se potriveste de sare si piper, dupa gust.

    Legumele fierte se paseaza, apoi se adauga laptele fierbinte si untul taiat cubulete. Se adauga si pasta de hrean si se potriveste de sare si piper, dupa gust.

  • Pasul 3
    terminat

    Carnea de vita se scoate din frigider cu aproximativ 1 ora inainte de a fi gatita, pentru a ajunge la temperatura camerei. Pentru aceasta reteta am folosit un antricot de vita maturat. Se maseaza carnea cu ulei si se asezoneaza cu sare si piper. Se prajeste 2-3 minute pe fiecare parte in tigaia foarte bine incinsa, pentru a obtine o friptura medium-rare. Se lasa sa se odihneasca cateva minute inainte de a se taia, apoi se taie fasii.

    Carnea de vita se scoate din frigider cu aproximativ 1 ora inainte de a fi gatita, pentru a ajunge la temperatura camerei. Pentru aceasta reteta am folosit un antricot de vita maturat. Se maseaza carnea cu ulei si se asezoneaza cu sare si piper. Se prajeste 2-3 minute pe fiecare parte in tigaia foarte bine incinsa, pentru a obtine o friptura medium-rare. Se lasa sa se odihneasca cateva minute inainte de a se taia, apoi se taie fasii.

  • Pasul 4
    terminat

    Semintele de dovleac se prajesc cateva minute intr-o tigaie pana cand se rumenesc usor.

    Semintele de dovleac se prajesc cateva minute intr-o tigaie pana cand se rumenesc usor.

  • Pasul 5
    terminat

    Piureul de legume se serveste cald alaturi de antricotul de vita, si se presara deasupra semintele de dovleac rumenite.

    Piureul de legume se serveste cald alaturi de antricotul de vita, si se presara deasupra semintele de dovleac rumenite.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.