Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pui hainanez cu orez

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Pui hainanez cu orez
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pui hainanez cu orez

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2317 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

40 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Puiul hainanez este un preparat asiatic complex si extrem de delicios cu carne de pui posata in apa infuzata cu usturoi, ghimbir si ceapa verde. Garnitura de orez cu salota si usturoi, prajite in grasime de pui si fiarta in supa de carne. Pentru un preparat cu gust autentic trebuie respectati cativa pasi importanti, Pielea puiului trebuie bine exfoliata cu sare pentru a obtine o piele fina si matasoasa. Puiul intreg este apoi scufundat de 3 ori in apa clocotita inainte de a fi fiert. Prin aceasta metoda, carnea se incalzeste trepatat,fara ca fibrele sa se contracte, rezultatul fiind o carne frageda si suculenta. Imediat dupa gatire puiul trebuie transferat in apa cu gheata. Sucurile formeaza un strat gelatinos intre carne si piele, contribuind la savoarea preparatului. Carnea si orezul se servesc cu sos de chili, ulei infuzat cu ceapa verde si ghimbir. Daca nu va place sosul de chili picant, il puteti inlocui cu un dressing din sos de soia, ulei de susan si putin din lichidul in care a fost fiert puiul.

Pui hainanez cu orez

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

40 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Puiul hainanez este un preparat asiatic complex si extrem de delicios cu carne de pui posata in apa infuzata cu usturoi, ghimbir si ceapa verde. Garnitura de orez cu salota si usturoi, prajite in grasime de pui si fiarta in supa de carne. Pentru un preparat cu gust autentic trebuie respectati cativa pasi importanti, Pielea puiului trebuie bine exfoliata cu sare pentru a obtine o piele fina si matasoasa. Puiul intreg este apoi scufundat de 3 ori in apa clocotita inainte de a fi fiert. Prin aceasta metoda, carnea se incalzeste trepatat,fara ca fibrele sa se contracte, rezultatul fiind o carne frageda si suculenta. Imediat dupa gatire puiul trebuie transferat in apa cu gheata. Sucurile formeaza un strat gelatinos intre carne si piele, contribuind la savoarea preparatului. Carnea si orezul se servesc cu sos de chili, ulei infuzat cu ceapa verde si ghimbir. Daca nu va place sosul de chili picant, il puteti inlocui cu un dressing din sos de soia, ulei de susan si putin din lichidul in care a fost fiert puiul.

Ingrediente

Portii:
Carne de Pui
  • 1.5 kg pui
  • 50 gr sare grunjoasa
  • 3 catei usturoi
  • 3 buc ceapa verde
  • 30 gr ghimbir
  • 4 l apa
  • 15 ml ulei de susan
  • 1pui
    1.5 kg
  • 2sare grunjoasa
    50 gr
  • 3usturoi
    3 catei
  • 4ceapa verde
    3 buc
  • 5ghimbir
    30 gr
  • 6apa
    4 l
  • 7ulei de susan
    15 ml
Sos de Chili
  • 6 buc ardei iute
  • 30 gr ghimbir
  • 5 catei usturoi
  • 2 buc lime
  • dupa gust sare
  • 1ardei iute
    6 buc
  • 2ghimbir
    30 gr
  • 3usturoi
    5 catei
  • 4lime
    2 buc
  • 5sare
    dupa gust
Ulei infuzat cu ceapa verde si ghimbir
  • 20 gr frunze de ceapa verde
  • 15 gr ghimbir
  • 60 ml ulei vegetal
  • 2 lingurite ulei de susan
  • dupa gust sare
  • 1frunze de ceapa verde
    20 gr
  • 2ghimbir
    15 gr
  • 3ulei vegetal
    60 ml
  • 4ulei de susan
    2 lingurite
  • 5sare
    dupa gust
Orez
  • 3 buc salota
  • 3 catei usturoi
  • dupa gust sare
  • 300 gr orez
  • 2 buc rinichi de ied
  • 1salota
    3 buc
  • 2usturoi
    3 catei
  • 3sare
    dupa gust
  • 4orez
    300 gr
  • 5rinichi de ied
    2 buc
Extra
  • dupa gust castravete Fabio
  • 1castravete Fabio
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

  • Pasul 25
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

  • Pasul 25
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Oala inox, cu capac, 24cm/8L, "Apollo" - Demeyere
1245 leiÎn stoc
Set oale inox, 9 piese, "Joy" - Zwilling
1390 leiÎn stoc
Bol pentru sos, melamina, 8cm, Alb - LAVA
28 leiÎn stoc
Set betisoare chinezesti, 10 piese - Zwilling
260 leiÎn stoc
Set betisoare chinezesti, 5 piese - Zwilling
180 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.