Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sufleu cu lamaie

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2257 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Sufleu cu lamaie
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sufleu cu lamaie

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2257 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Desert delicat, aerat, cu gust lamaios, din bucataria franceza. Pentru un sufleu reusit trebuie respectati cativa pasi. Ca si la orice reteta, se incepe cu pregatirea ingredientele si a formelor de coacere. Cu aproximativ 30 de minute inainte de a ne apuca de lucru, scoatem ouale din frigider, separam albusurile de galbenusuri si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Formele de coacere (ramekins) trebuie unse cu unt pentru ca sufleul sa cresca frumos, fara sa se lipeasca de peretii formei. Sufleurile dulci se compun dintr-o crema de oua (custard) si albus de ou. Spuma de albus trebuie sa fie aerata si incorporata cu miscari usoare, sa obtinem acea textura fina, specifica sufleurilor.

Sufleu cu lamaie

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Desert delicat, aerat, cu gust lamaios, din bucataria franceza. Pentru un sufleu reusit trebuie respectati cativa pasi. Ca si la orice reteta, se incepe cu pregatirea ingredientele si a formelor de coacere. Cu aproximativ 30 de minute inainte de a ne apuca de lucru, scoatem ouale din frigider, separam albusurile de galbenusuri si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Formele de coacere (ramekins) trebuie unse cu unt pentru ca sufleul sa cresca frumos, fara sa se lipeasca de peretii formei. Sufleurile dulci se compun dintr-o crema de oua (custard) si albus de ou. Spuma de albus trebuie sa fie aerata si incorporata cu miscari usoare, sa obtinem acea textura fina, specifica sufleurilor.

Ingrediente

Portii:
Pregatire Ramekins
  • 20 gr unt
  • 30 gr zahar
  • 1unt
    20 gr
  • 2zahar
    30 gr
Compozitie Sufleu
  • 12 gr amidon alimentar
  • 18 gr faina
  • 110 ml lapte
  • 90 ml smantana pentru gatit
  • 2 buc lamai
  • 75 gr zahar
  • 2 buc galbenus de ou
  • 120 gr albus de ou
  • praf de sare
  • 1amidon alimentar
    12 gr
  • 2faina
    18 gr
  • 3lapte
    110 ml
  • 4smantana pentru gatit
    90 ml
  • 5lamai
    2 buc
  • 6zahar
    75 gr
  • 7galbenus de ou
    2 buc
  • 8albus de ou
    120 gr
  • 9sare
    praf de
Servire
  • dupa gust zahar pudra
  • 1zahar pudra
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.