Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Beurre blanc

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Beurre blanc
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Beurre blanc

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Beurre blanc, un sos emulsionat pe baza de unt este un preparat clasic din bucataria franceza. Se serveste cu peste, carne alba sau legume. Este in sos fin, cremos, matasos si aromat. Ingredientele, in special untul trebuie sa aiba un continut de grasime ridicat, vinul sec, cu aroma bogata. Pentru un sos reusit trebuie rabdare si temperatura mentinuta constant la 55-58°C pe parcursul procesului de emulsifiere.

Beurre blanc

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

15 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Beurre blanc, un sos emulsionat pe baza de unt este un preparat clasic din bucataria franceza. Se serveste cu peste, carne alba sau legume. Este in sos fin, cremos, matasos si aromat. Ingredientele, in special untul trebuie sa aiba un continut de grasime ridicat, vinul sec, cu aroma bogata. Pentru un sos reusit trebuie rabdare si temperatura mentinuta constant la 55-58°C pe parcursul procesului de emulsifiere.

Ingrediente

Portii:
  • 150 gr unt
  • 1 buc salota
  • 15 ml otet de vin alb
  • 30 ml vin alb sec
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 1unt
    150 gr
  • 2salota
    1 buc
  • 3otet de vin alb
    15 ml
  • 4vin alb sec
    30 ml
  • 5sare
    dupa gust
  • 6piper macinat
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Tel inox, 23 cm - Westmark
30 leiÎn stoc
Tel inox, 32 cm - Westmark
40 leiÎn stoc
Untiera inox cu capac PVC - Zokura
65 leiÎn stoc
Untiera 20 x 9,4 cm, plastic - OXO
50 leiÎn stoc
Cutit pentru unt, inox - Kitchen Craft
39 leiÎn stoc
Untiera inox, 19,8 x 11 cm - Zokura
54 leiÎn stoc
Bol pentru sos, portelan, 6cm, Alb - LAVA
15 leiÎn stoc
Bol pentru sos, melamina, 7,1cm, Alb - LAVA
14 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.