Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Friptura de miel cu cartofi la cuptor

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2257 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Friptura de miel cu cartofi la cuptor
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Friptura de miel cu cartofi la cuptor

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2257 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

40 minute

Preparare

2 ore 30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Friptura de miel cu cartofi la cuptor este una dintre mancarurile cele mai clasice si delicioase pentru masa de Paste. In aceasta reteta pulpa de miel unsa cu o pasta din rozmarin, ceapa si usturoi este gatita lent pe un pat de legume, aromate cu cimbru si vin rosu. Cartofii sunt gatiti in prima etapa inabusiti in sos de rosii aromat cu usturoi si boia afumata. Procesul de gatire este finalizat prin rumenirea impreuna a carnii si cartofilor. Sucurile lasate de carne si legume in timpul coacerii impreuna cu vinul formeaza baza sosului cu care vom sevi carnea. O reteta complexa si gustoasa dar simpla in accelasi timp.

Friptura de miel cu cartofi la cuptor

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Carne , Romaneasca

Pregatire

40 minute

Preparare

2 ore 30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Carne , Romaneasca
food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Friptura de miel cu cartofi la cuptor este una dintre mancarurile cele mai clasice si delicioase pentru masa de Paste. In aceasta reteta pulpa de miel unsa cu o pasta din rozmarin, ceapa si usturoi este gatita lent pe un pat de legume, aromate cu cimbru si vin rosu. Cartofii sunt gatiti in prima etapa inabusiti in sos de rosii aromat cu usturoi si boia afumata. Procesul de gatire este finalizat prin rumenirea impreuna a carnii si cartofilor. Sucurile lasate de carne si legume in timpul coacerii impreuna cu vinul formeaza baza sosului cu care vom sevi carnea. O reteta complexa si gustoasa dar simpla in accelasi timp.

Ingrediente

Portii:
Marinada
  • 1 buc ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 20 gr rozmarin
  • 0.5 lingurita fulgi de ardei
  • 2.5 lingurite sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 50 ml ulei
  • 1ceapa
    1 buc
  • 2usturoi
    3 catei
  • 3rozmarin
    20 gr
  • 4fulgi de ardei
    0.5 lingurita
  • 5sare
    2.5 lingurite
  • 6piper macinat
    1 lingurita
  • 7ulei
    50 ml
Friptura de Miel
  • 3 lingurite ceapa
  • 3 buc ceapa rosie
  • 3 buc tulpina de telina
  • 3 buc morcovi
  • 7 lingurite usturoi
  • 8 crengute de rozmarin
  • 10 gr cimbru
  • 200 ml vin
  • 200 ml apa
  • 2.8 kg miel
  • 1ceapa
    3 lingurite
  • 2ceapa rosie
    3 buc
  • 3tulpina de telina
    3 buc
  • 4morcovi
    3 buc
  • 5usturoi
    7 lingurite
  • 6rozmarin
    8 crengute de
  • 7cimbru
    10 gr
  • 8vin
    200 ml
  • 9apa
    200 ml
  • 10miel
    2.8 kg
Garnitura de cartofi
  • 2 kg cartofi
  • 25 ml sos de rosii
  • 50 ml apa
  • 1 lingura boia afumata
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 3 catei usturoi
  • 10 gr marar
  • 1cartofi
    2 kg
  • 2sos de rosii
    25 ml
  • 3apa
    50 ml
  • 4boia afumata
    1 lingura
  • 5sare
    dupa gust
  • 6piper macinat
    dupa gust
  • 7usturoi
    3 catei
  • 8marar
    10 gr
Sos
  • 30 lingurite sos de rosii
  • 3 lingurite otet balsamic
  • 1 lingurita zahar
  • 3 lingurite amidon alimentar
  • 1sos de rosii
    30 lingurite
  • 2otet balsamic
    3 lingurite
  • 3zahar
    1 lingurita
  • 4amidon alimentar
    3 lingurite

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Set cutite 14 piese, otel german - Zokura
695 leiÎn stoc
Set cutite 14 piese - Zokura
495 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.