Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pepenasi la borcan, pentru iarna

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Emilia gateste

1013 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Pepenasi la borcan, pentru iarna
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pepenasi la borcan, pentru iarna

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Emilia gateste

1013 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Cine iubeste pepenasii murati, mana sus! Nu e mare filosofie sa pui muraturi, gasiti mai jos toate detaliile. Folositi proportiile de legume exact asa cum va place, noua ne plac cel mai mult pepenasii si conopida. Eu am folosit 2 borcane de 3,6 kg fiecare.

Pepenasi la borcan, pentru iarna

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

30 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Emilia gateste
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Cine iubeste pepenasii murati, mana sus! Nu e mare filosofie sa pui muraturi, gasiti mai jos toate detaliile. Folositi proportiile de legume exact asa cum va place, noua ne plac cel mai mult pepenasii si conopida. Eu am folosit 2 borcane de 3,6 kg fiecare.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 2 kg pepene verde
  • 1 buc conopida
  • 500 gr castraveti
  • 6 buc gogonele
  • 3 buc morcovi
  • 2 buc telina cu frunze
  • 1 buc hrean
  • 8 frunze foi de dafin
  • 2 lingurite mustar boabe
  • 2 lingurite piper boabe
  • 4 buc crengute de visin
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri sare
  • 3 l apa
  • 1pepene verde
    2 kg
  • 2conopida
    1 buc
  • 3castraveti
    500 gr
  • 4gogonele
    6 buc
  • 5morcovi
    3 buc
  • 6telina cu frunze
    2 buc
  • 7hrean
    1 buc
  • 8foi de dafin
    8 frunze
  • 9mustar boabe
    2 lingurite
  • 10piper boabe
    2 lingurite
  • 11crengute de visin
    4 buc
  • 12otet
    2 linguri
  • 13sare
    3 linguri
  • 14apa
    3 l

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Se curata si se spala bine toate legumele. Grija mare la pepenasi pentru ca ei au pamant intarit pe ei. Puteti taia morcovii si radacina de telina in forme mai simpatice, daca va place si aveti timp.

    Se curata si se spala bine toate legumele. Grija mare la pepenasi pentru ca ei au pamant intarit pe ei. Puteti taia morcovii si radacina de telina in forme mai simpatice, daca va place si aveti timp.

  • Pasul 2
    terminat

    In fiecare borcan am pus la baza: 1 lingurita boabe mustar si 1 lingurita boabe piper, 4 foi de dafin, 2 frunze telina si o crenguta cu cateva frunze de visin. Crengutele de visin nu sunt obligatorii.

    In fiecare borcan am pus la baza: 1 lingurita boabe mustar si 1 lingurita boabe piper, 4 foi de dafin, 2 frunze telina si o crenguta cu cateva frunze de visin. Crengutele de visin nu sunt obligatorii.

  • Pasul 3
    terminat

    Am continuat apoi cu legumele astfel incat sa ramana cat mai putine locuri goale. Am adaugat in mijloc pepenasii iar pe margini am pus buchetele de conopida, castraveti, gogonele, rondele sau baghete de morcovi si de hrean sau radacina de telina.

    Am continuat apoi cu legumele astfel incat sa ramana cat mai putine locuri goale. Am adaugat in mijloc pepenasii iar pe margini am pus buchetele de conopida, castraveti, gogonele, rondele sau baghete de morcovi si de hrean sau radacina de telina.

  • Pasul 4
    terminat

    Cand am umplut jumatate de borcan cu legume, am mai pus cateva frunze de telina, apoi am continuat sa adaug legumele.

    Cand am umplut jumatate de borcan cu legume, am mai pus cateva frunze de telina, apoi am continuat sa adaug legumele.

  • Pasul 5
    terminat

    Cand s-au umplut borcanele cu muraturi, am pus la final frunze de telina, crenguta de visin si hrean.

    Cand s-au umplut borcanele cu muraturi, am pus la final frunze de telina, crenguta de visin si hrean.

  • Pasul 6
    terminat

    Se pune apoi apa in borcane dar se masoara cata apa intra exact pentru a sti cum sa preparam saramura. Se scurge apa din borcane intr-o oala si se mai adauga inca o cama cu apa in plus. In functie de cantitatea de apa ramasa in oala, se adauga 1 lingura cu sare la 1 litru de apa. Saramura se pune pe foc pana fierbe si da cateva clocote, apoi se lasa putin sa se raceasca si se toarna in borcane. La final am mai pus cate o lingura cu otet de 9 grade in fiecare borcan.

    Se pune apoi apa in borcane dar se masoara cata apa intra exact pentru a sti cum sa preparam saramura. Se scurge apa din borcane intr-o oala si se mai adauga inca o cama cu apa in plus. In functie de cantitatea de apa ramasa in oala, se adauga 1 lingura cu sare la 1 litru de apa. Saramura se pune pe foc pana fierbe si da cateva clocote, apoi se lasa putin sa se raceasca si se toarna in borcane. La final am mai pus cate o lingura cu otet de 9 grade in fiecare borcan.

  • Pasul 7
    terminat

    Borcanele se inchid cu capac si se lasa la murat ferite de razele soarelui. In 3-4 saptamani muraturile sunt gata de consumat.

    Borcanele se inchid cu capac si se lasa la murat ferite de razele soarelui. In 3-4 saptamani muraturile sunt gata de consumat.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Se curata si se spala bine toate legumele. Grija mare la pepenasi pentru ca ei au pamant intarit pe ei. Puteti taia morcovii si radacina de telina in forme mai simpatice, daca va place si aveti timp.

    Se curata si se spala bine toate legumele. Grija mare la pepenasi pentru ca ei au pamant intarit pe ei. Puteti taia morcovii si radacina de telina in forme mai simpatice, daca va place si aveti timp.

  • Pasul 2
    terminat

    In fiecare borcan am pus la baza: 1 lingurita boabe mustar si 1 lingurita boabe piper, 4 foi de dafin, 2 frunze telina si o crenguta cu cateva frunze de visin. Crengutele de visin nu sunt obligatorii.

    In fiecare borcan am pus la baza: 1 lingurita boabe mustar si 1 lingurita boabe piper, 4 foi de dafin, 2 frunze telina si o crenguta cu cateva frunze de visin. Crengutele de visin nu sunt obligatorii.

  • Pasul 3
    terminat

    Am continuat apoi cu legumele astfel incat sa ramana cat mai putine locuri goale. Am adaugat in mijloc pepenasii iar pe margini am pus buchetele de conopida, castraveti, gogonele, rondele sau baghete de morcovi si de hrean sau radacina de telina.

    Am continuat apoi cu legumele astfel incat sa ramana cat mai putine locuri goale. Am adaugat in mijloc pepenasii iar pe margini am pus buchetele de conopida, castraveti, gogonele, rondele sau baghete de morcovi si de hrean sau radacina de telina.

  • Pasul 4
    terminat

    Cand am umplut jumatate de borcan cu legume, am mai pus cateva frunze de telina, apoi am continuat sa adaug legumele.

    Cand am umplut jumatate de borcan cu legume, am mai pus cateva frunze de telina, apoi am continuat sa adaug legumele.

  • Pasul 5
    terminat

    Cand s-au umplut borcanele cu muraturi, am pus la final frunze de telina, crenguta de visin si hrean.

    Cand s-au umplut borcanele cu muraturi, am pus la final frunze de telina, crenguta de visin si hrean.

  • Pasul 6
    terminat

    Se pune apoi apa in borcane dar se masoara cata apa intra exact pentru a sti cum sa preparam saramura. Se scurge apa din borcane intr-o oala si se mai adauga inca o cama cu apa in plus. In functie de cantitatea de apa ramasa in oala, se adauga 1 lingura cu sare la 1 litru de apa. Saramura se pune pe foc pana fierbe si da cateva clocote, apoi se lasa putin sa se raceasca si se toarna in borcane. La final am mai pus cate o lingura cu otet de 9 grade in fiecare borcan.

    Se pune apoi apa in borcane dar se masoara cata apa intra exact pentru a sti cum sa preparam saramura. Se scurge apa din borcane intr-o oala si se mai adauga inca o cama cu apa in plus. In functie de cantitatea de apa ramasa in oala, se adauga 1 lingura cu sare la 1 litru de apa. Saramura se pune pe foc pana fierbe si da cateva clocote, apoi se lasa putin sa se raceasca si se toarna in borcane. La final am mai pus cate o lingura cu otet de 9 grade in fiecare borcan.

  • Pasul 7
    terminat

    Borcanele se inchid cu capac si se lasa la murat ferite de razele soarelui. In 3-4 saptamani muraturile sunt gata de consumat.

    Borcanele se inchid cu capac si se lasa la murat ferite de razele soarelui. In 3-4 saptamani muraturile sunt gata de consumat.

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/8c9b9f54-2731-414d-9c3d-51fe651428d5.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Ama11lia
Bucatar amator gatesc.co

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Ama11lia
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 23, 02:06
Excelenti  |  Reteta gatita
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.