Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Mezel de casa, din ceafa de porc

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Mezel de casa, din ceafa de porc
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Mezel de casa, din ceafa de porc

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

2 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Mezel doar din carne si condimente, perfect de servit in sandvisuri, pe un platou de aperitive sau ca si friptura. Ceafa de porc este mai intai lasata in solutie de saramura infuzata cu boabe de piper, coriandru, ienibahar, usturoi, cimbru si rozmarin intre 7-24 de ore. Sarea este absorbita de carne prin procesul de difuzie, trecand din zona cu concentratie ridicata (suprafata carnii) in zona cu concentratie mai mica (interiorul carnii) obtinand astfel o bucata de carne uniform asezonata care isi va pastra mai bine umiditatea in timpul gatirii. Carnea este apoi rumenita intr-o tigaie uscata (fara ulei) si glazurata cu o pasta savuroasa din mustar, crema de hrean, sos de soia, sos de chili dulce si gatita la cuptor. Carnea se poate servi atat calda cat si rece, taiata in felii.

Mezel de casa, din ceafa de porc

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

30 minute

Preparare

2 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Mezel doar din carne si condimente, perfect de servit in sandvisuri, pe un platou de aperitive sau ca si friptura. Ceafa de porc este mai intai lasata in solutie de saramura infuzata cu boabe de piper, coriandru, ienibahar, usturoi, cimbru si rozmarin intre 7-24 de ore. Sarea este absorbita de carne prin procesul de difuzie, trecand din zona cu concentratie ridicata (suprafata carnii) in zona cu concentratie mai mica (interiorul carnii) obtinand astfel o bucata de carne uniform asezonata care isi va pastra mai bine umiditatea in timpul gatirii. Carnea este apoi rumenita intr-o tigaie uscata (fara ulei) si glazurata cu o pasta savuroasa din mustar, crema de hrean, sos de soia, sos de chili dulce si gatita la cuptor. Carnea se poate servi atat calda cat si rece, taiata in felii.

Ingrediente

Portii:
  • 1.2 kg ceafa de porc
  • 500 ml apa
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 20 buc piper boabe
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 4 buc ienibahar boabe
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 5 catei usturoi
  • 3 buc foi de dafin
  • 2 linguri mustar boabe marinate
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos chilli dulce
  • 1 lingura ulei
  • 0.5 lingura crema de hrean
  • dupa gust piper macinat
  • 1ceafa de porc
    1.2 kg
  • 2apa
    500 ml
  • 3sare grunjoasa
    1 lingura
  • 4piper boabe
    20 buc
  • 5coriandru boabe
    1 lingurita
  • 6ienibahar boabe
    4 buc
  • 7cimbru uscat
    1 lingurita
  • 8rozmarin uscat
    1 lingurita
  • 9usturoi
    5 catei
  • 10foi de dafin
    3 buc
  • 11mustar boabe marinate
    2 linguri
  • 12sos de soia
    2 linguri
  • 13sos chilli dulce
    1 lingura
  • 14ulei
    1 lingura
  • 15crema de hrean
    0.5 lingura
  • 16piper macinat
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
KitchenShop
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 23, 06:18
Arata excelent!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (2)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.