Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Furnici in copac

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Furnici in copac
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Furnici in copac

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Furnici in copac este un preparat asiatic, chinezesc, originar din provincia Sichuan. Ingredientele principale sunt taiteii transparenti, pasta Doubanjiang, carnea si sosul de soia. Pasta Doubanjiang este o pasta fermentata din ardei iute si fasole. Are un gust unic care duce preparatul la nivelul urmator. In aceasta reteta se folosesc si 2 tipuri de sos de soia; sos de soia simplu si dark. Cele 2 sosuri au roluri diferite si nu pot fi inlocuite intre ele. Sosul de soia simplu are rolul de a amplifica aromele si inlocuieste sarea. Sosul de soia dark este mai gros si vascos datorita adaosului de zahar sau melasa si da consistenta sosului. Taiteii hidratati in apa la temperatura camerei sunt apoi gatiti in sosul de carne. Taiteii vor absorbi tot sosul iar preparatul final este uscat, fara sa fie insa sec. Este aromat si savuros.

Furnici in copac

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

15 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Furnici in copac este un preparat asiatic, chinezesc, originar din provincia Sichuan. Ingredientele principale sunt taiteii transparenti, pasta Doubanjiang, carnea si sosul de soia. Pasta Doubanjiang este o pasta fermentata din ardei iute si fasole. Are un gust unic care duce preparatul la nivelul urmator. In aceasta reteta se folosesc si 2 tipuri de sos de soia; sos de soia simplu si dark. Cele 2 sosuri au roluri diferite si nu pot fi inlocuite intre ele. Sosul de soia simplu are rolul de a amplifica aromele si inlocuieste sarea. Sosul de soia dark este mai gros si vascos datorita adaosului de zahar sau melasa si da consistenta sosului. Taiteii hidratati in apa la temperatura camerei sunt apoi gatiti in sosul de carne. Taiteii vor absorbi tot sosul iar preparatul final este uscat, fara sa fie insa sec. Este aromat si savuros.

Ingrediente

Portii:
  • 100 gr taitei de sticla
  • 1 lingura ulei
  • 1.5 linguri pasta de ardei iute
  • 10 gr ghimbir
  • 250 gr carne tocata de vita
  • 1 lingura vin de orez Shaoxing
  • 1 lingurita sos de soia dark
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita zahar
  • 280 ml supa de pui
  • 1 catel usturoi
  • 1 buc ceapa verde
  • 1taitei de sticla
    100 gr
  • 2ulei
    1 lingura
  • 3pasta de ardei iute
    1.5 linguri
  • 4ghimbir
    10 gr
  • 5carne tocata de vita
    250 gr
  • 6vin de orez Shaoxing
    1 lingura
  • 7sos de soia dark
    1 lingurita
  • 8sos de soia
    1 lingura
  • 9zahar
    1 lingurita
  • 10supa de pui
    280 ml
  • 11usturoi
    1 catel
  • 12ceapa verde
    1 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.