Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Bulz Quatro Formaggi cu carnaciori

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Cooking Art

871 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Bulz Quatro Formaggi cu carnaciori
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Bulz Quatro Formaggi cu carnaciori

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Cooking Art

871 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Carne

Pregatire

30 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Usoara

Bulz la cuptor cu mamaliga cremoasa, cu unt, 4 sortimente de branza, precum telemea de oaie, cheddar, cascaval si parmezan si carnaciori afumati, prajiti. Un preparat rapid si caloric, insa foarte gustos, mai ales in sezonul rece.

Bulz Quatro Formaggi cu carnaciori

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare
Categorii:  Carne

Pregatire

30 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Carne
Cooking Art
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Bulz la cuptor cu mamaliga cremoasa, cu unt, 4 sortimente de branza, precum telemea de oaie, cheddar, cascaval si parmezan si carnaciori afumati, prajiti. Un preparat rapid si caloric, insa foarte gustos, mai ales in sezonul rece.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
mamaliga
  • 1 l apa
  • 250 gr malai
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1apa
    1 l
  • 2malai
    250 gr
  • 3unt
    50 gr
  • 4ulei
    50 ml
  • 5sare
    1 lingurita
extra
  • 2 buc carnati afumati subtiri
  • 50 ml ulei
  • 50 gr branza Cheddar
  • 50 gr cascaval
  • 100 gr telemea de oaie
  • 50 gr parmezan
  • 1carnati afumati subtiri
    2 buc
  • 2ulei
    50 ml
  • 3branza Cheddar
    50 gr
  • 4cascaval
    50 gr
  • 5telemea de oaie
    100 gr
  • 6parmezan
    50 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Se pregateste mamaliga: se pune apa la fiert cu un praf de sare si cu ulei. Cand apa a fiert, se adauga malaiul in ploaie si se omogenizeaza cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Se fierbe pentru 20 de minute. In final, se adauga unt si se amesteca bine.

    Se pregateste mamaliga: se pune apa la fiert cu un praf de sare si cu ulei. Cand apa a fiert, se adauga malaiul in ploaie si se omogenizeaza cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Se fierbe pentru 20 de minute. In final, se adauga unt si se amesteca bine.

  • Pasul 2
    terminat

    Carnatii afumati se taie in bucati de 4-5 cm lungime si se prajesc in ulei incins intr-o tigaie incapatoare. Se prajesc pana cand sunt foarte bine rumeniti pe toate partile.

    Carnatii afumati se taie in bucati de 4-5 cm lungime si se prajesc in ulei incins intr-o tigaie incapatoare. Se prajesc pana cand sunt foarte bine rumeniti pe toate partile.

  • Pasul 3
    terminat

    Se monteaza bulzul: intr-un doua vase pentru cuptor, de preferat din ceramica, se adauga cate 3-4 linguri pline de mamaliga.

    Se monteaza bulzul: intr-un doua vase pentru cuptor, de preferat din ceramica, se adauga cate 3-4 linguri pline de mamaliga.

  • Pasul 4
    terminat

    Se aseaza un strat de carnati rumeniti.

    Se aseaza un strat de carnati rumeniti.

  • Pasul 5
    terminat

    Se pregatesc branzeturile: telemeaua se taie in felii groase de aproximativ 1 cm, iar cascavalul si branza cheddar se taie in cuburi potrivite.

    Se pregatesc branzeturile: telemeaua se taie in felii groase de aproximativ 1 cm, iar cascavalul si branza cheddar se taie in cuburi potrivite.

  • Pasul 6
    terminat

    Se adauga cate 50 g de telemea de oaie si 25 g de cascaval.

    Se adauga cate 50 g de telemea de oaie si 25 g de cascaval.

  • Pasul 7
    terminat

    Se adauga cate 2-3 linguri de mamaliga si se niveleaza usor pentru a acoperi intreaga suprafata.

    Se adauga cate 2-3 linguri de mamaliga si se niveleaza usor pentru a acoperi intreaga suprafata.

  • Pasul 8
    terminat

    Se adauga si cate 25 g de branza cheddar, iar 3 carnaciori se taie in felii subtiri care se distribuie pe intreaga suprafata.

    Se adauga si cate 25 g de branza cheddar, iar 3 carnaciori se taie in felii subtiri care se distribuie pe intreaga suprafata.

  • Pasul 9
    terminat

    In final, in fiecare vas se rad cate 25 g de parmezan.

    In final, in fiecare vas se rad cate 25 g de parmezan.

  • Pasul 10
    terminat

    Bulzul quatro formaggi cu carnati se coace la 200°C, pentru 5-7 minute, pana cand se rumeneste frumos, capatand o nuanta aurie. Se serveste imediat. Pofta buna!

    Bulzul quatro formaggi cu carnati se coace la 200°C, pentru 5-7 minute, pana cand se rumeneste frumos, capatand o nuanta aurie. Se serveste imediat. Pofta buna!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Se pregateste mamaliga: se pune apa la fiert cu un praf de sare si cu ulei. Cand apa a fiert, se adauga malaiul in ploaie si se omogenizeaza cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Se fierbe pentru 20 de minute. In final, se adauga unt si se amesteca bine.

    Se pregateste mamaliga: se pune apa la fiert cu un praf de sare si cu ulei. Cand apa a fiert, se adauga malaiul in ploaie si se omogenizeaza cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Se fierbe pentru 20 de minute. In final, se adauga unt si se amesteca bine.

  • Pasul 2
    terminat

    Carnatii afumati se taie in bucati de 4-5 cm lungime si se prajesc in ulei incins intr-o tigaie incapatoare. Se prajesc pana cand sunt foarte bine rumeniti pe toate partile.

    Carnatii afumati se taie in bucati de 4-5 cm lungime si se prajesc in ulei incins intr-o tigaie incapatoare. Se prajesc pana cand sunt foarte bine rumeniti pe toate partile.

  • Pasul 3
    terminat

    Se monteaza bulzul: intr-un doua vase pentru cuptor, de preferat din ceramica, se adauga cate 3-4 linguri pline de mamaliga.

    Se monteaza bulzul: intr-un doua vase pentru cuptor, de preferat din ceramica, se adauga cate 3-4 linguri pline de mamaliga.

  • Pasul 4
    terminat

    Se aseaza un strat de carnati rumeniti.

    Se aseaza un strat de carnati rumeniti.

  • Pasul 5
    terminat

    Se pregatesc branzeturile: telemeaua se taie in felii groase de aproximativ 1 cm, iar cascavalul si branza cheddar se taie in cuburi potrivite.

    Se pregatesc branzeturile: telemeaua se taie in felii groase de aproximativ 1 cm, iar cascavalul si branza cheddar se taie in cuburi potrivite.

  • Pasul 6
    terminat

    Se adauga cate 50 g de telemea de oaie si 25 g de cascaval.

    Se adauga cate 50 g de telemea de oaie si 25 g de cascaval.

  • Pasul 7
    terminat

    Se adauga cate 2-3 linguri de mamaliga si se niveleaza usor pentru a acoperi intreaga suprafata.

    Se adauga cate 2-3 linguri de mamaliga si se niveleaza usor pentru a acoperi intreaga suprafata.

  • Pasul 8
    terminat

    Se adauga si cate 25 g de branza cheddar, iar 3 carnaciori se taie in felii subtiri care se distribuie pe intreaga suprafata.

    Se adauga si cate 25 g de branza cheddar, iar 3 carnaciori se taie in felii subtiri care se distribuie pe intreaga suprafata.

  • Pasul 9
    terminat

    In final, in fiecare vas se rad cate 25 g de parmezan.

    In final, in fiecare vas se rad cate 25 g de parmezan.

  • Pasul 10
    terminat

    Bulzul quatro formaggi cu carnati se coace la 200°C, pentru 5-7 minute, pana cand se rumeneste frumos, capatand o nuanta aurie. Se serveste imediat. Pofta buna!

    Bulzul quatro formaggi cu carnati se coace la 200°C, pentru 5-7 minute, pana cand se rumeneste frumos, capatand o nuanta aurie. Se serveste imediat. Pofta buna!

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.