Chiftele vegetariene si/ sau de post cu cartofi, ciuperci si verdeata in crusta de pesmet. Cartofii fierti si zdrobiti sunt amestecati cu ciuperci, patrunjel, marar, usturoi si faina, trecuti prin pesmet, modelati sub forma de bile si prajiti in baie de ulei. Sa obtinem chiftele cu exterior rumen, usor crocant si interior pufos trebuie sa scurgem cat mai bine ciupercile de excesul de lichid. Daca compozitia este prea umeda, ingredientele nu se vor lega si se pot desface in timpul prajirii. Vom fi tentati sa adaugam faina in exces si chiftelele vor fi indesate, in loc sa fie aerate si pufoase. Un alt aspect pentru chiftele reusite este temperatura uleiului. Uleiul trebuie sa fie bine incalzit, temperatura mentinuta constanta, astfel incat crusta sa se formeze rapid, fara sa absoarba mult ulei. Chiftelele se pot servi calde sau la temperatura camerei alaturi de o salata sau dupa preferinte.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!