Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tocanita Yassa, de pui

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Tocanita Yassa, de pui
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tocanita Yassa, de pui

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Un preparat clasic din bucataria senegaleza, extrem de delicios. Carnea si ceapa, marinate in sos de lamaie, otet, fulgi de ardei iute, cub de gaina, ghimbir, mustar si usturoi, sunt gatite separat si apoi fierte impreuna in marinada pastrata, pana cand carnea este frageda si sosul de ceapa s-a ingrosat. Pentru un gust si mai bogat, la final se adauga masline verzi. Puiul Yassa se poate servi cu garnitura de cartofi, orez sau cus-cus, dupa preferinta.

Tocanita Yassa, de pui

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Un preparat clasic din bucataria senegaleza, extrem de delicios. Carnea si ceapa, marinate in sos de lamaie, otet, fulgi de ardei iute, cub de gaina, ghimbir, mustar si usturoi, sunt gatite separat si apoi fierte impreuna in marinada pastrata, pana cand carnea este frageda si sosul de ceapa s-a ingrosat. Pentru un gust si mai bogat, la final se adauga masline verzi. Puiul Yassa se poate servi cu garnitura de cartofi, orez sau cus-cus, dupa preferinta.

Ingrediente

Portii:
  • 1 buc lamai
  • 45 ml otet de mere
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1 buc cub de gaina
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 600 gr pulpe de pui superioare
  • 400 gr ceapa
  • 30 ml ulei
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 2 buc foi de dafin
  • 200 ml apa
  • 150 gr masline verzi
  • dupa gust ceapa verde
  • 1lamai
    1 buc
  • 2otet de mere
    45 ml
  • 3fulgi de ardei iute
    1 lingurita
  • 4ghimbir pudra
    1 lingurita
  • 5cub de gaina
    1 buc
  • 6usturoi
    4 catei
  • 7mustar
    1 lingura
  • 8pulpe de pui superioare
    600 gr
  • 9ceapa
    400 gr
  • 10ulei
    30 ml
  • 11sare
    dupa gust
  • 12piper macinat
    dupa gust
  • 13foi de dafin
    2 buc
  • 14apa
    200 ml
  • 15masline verzi
    150 gr
  • 16ceapa verde
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.