Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Risotto cu rosii coapte

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Risotto cu rosii coapte
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Risotto cu rosii coapte

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2176 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

2 ore 30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

Orez cremos specific bucatariei italiene cu sos din rosii coapte, aromat cu usturoi si busuioc. Tehnica de gatire presupune crearea aromelor in etape. Se incepe cu pregatirea supei de legume si a sosului de rosii. Se continua cu calirea cepei in ulei, prajirea orezului si fierberea lenta prin adaugarea treptata de supa. Dupa ce orezul este aproape fiert se adauga sosul de rosii. Cremozitatea preparatului este amplificata de untul rece si branza pecorino/parmezan, adaugate la final. Se serveste cu branza buratta, pecorino/parmezan razuit si frunze de busuioc. Pentru un plus de gust se stropeste cu ulei de masline si otet balsamic. Este un preparat cremos, moale, cu gust proaspat si savuros.

Risotto cu rosii coapte

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

2 ore 30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Ridicata

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Orez cremos specific bucatariei italiene cu sos din rosii coapte, aromat cu usturoi si busuioc. Tehnica de gatire presupune crearea aromelor in etape. Se incepe cu pregatirea supei de legume si a sosului de rosii. Se continua cu calirea cepei in ulei, prajirea orezului si fierberea lenta prin adaugarea treptata de supa. Dupa ce orezul este aproape fiert se adauga sosul de rosii. Cremozitatea preparatului este amplificata de untul rece si branza pecorino/parmezan, adaugate la final. Se serveste cu branza buratta, pecorino/parmezan razuit si frunze de busuioc. Pentru un plus de gust se stropeste cu ulei de masline si otet balsamic. Este un preparat cremos, moale, cu gust proaspat si savuros.

Ingrediente

Portii:
Supa de legume
  • 2 buc morcovi
  • 2 buc tulpina de telina
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • 1 buc foi de dafin
  • dupa gust piper boabe
  • 15 gr patrunjel
  • 20 gr parmezan
  • 1.25 l apa
  • 1morcovi
    2 buc
  • 2tulpina de telina
    2 buc
  • 3ceapa
    1 buc
  • 4ceapa rosie
    1 buc
  • 5usturoi
    3 catei
  • 6foi de dafin
    1 buc
  • 7piper boabe
    dupa gust
  • 8patrunjel
    15 gr
  • 9parmezan
    20 gr
  • 10apa
    1.25 l
Sos de rosii
  • 0.5 lingura ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • 300 gr rosii Cherry
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 8 gr frunze de busuioc
  • 1ulei de masline
    0.5 lingura
  • 2usturoi
    3 catei
  • 3rosii Cherry
    300 gr
  • 4sare
    dupa gust
  • 5piper
    dupa gust
  • 6frunze de busuioc
    8 gr
Risotto
  • 0.5 lingura ulei de masline
  • 100 gr ceapa
  • dupa gust sare
  • 150 gr orez Arborio
  • 120 ml vin alb demisec
  • 30 gr unt
  • 40 gr branza Pecorino
  • 1ulei de masline
    0.5 lingura
  • 2ceapa
    100 gr
  • 3sare
    dupa gust
  • 4orez Arborio
    150 gr
  • 5vin alb demisec
    120 ml
  • 6unt
    30 gr
  • 7branza Pecorino
    40 gr
Servire
  • 150 gr branza burrata
  • 15 gr branza Pecorino
  • 5 gr busuioc
  • dupa gust ulei de masline
  • dupa gust otet balsamic
  • 1branza burrata
    150 gr
  • 2branza Pecorino
    15 gr
  • 3busuioc
    5 gr
  • 4ulei de masline
    dupa gust
  • 5otet balsamic
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

  • Pasul 23
    terminat

  • Pasul 24
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Strecuratoare inox, 20 cm - Westmark
90 leiÎn stoc
Spumiera friteuza, inox, 43,5 cm - de Buyer
174 leiÎn stoc
Lingura risotto, silicon, 31 cm - Staub
55 leiÎn stoc
Vin alb, sec, 0,75L - PRIMUL
67 leiÎn stoc
Suport sticle vin, lemn de pin - Kesper
235 leiÎn stoc
Razatoare parmezan, inox - Kitchen Craft
172 leiÎn stoc
Set servire parmezan "Wien", 150 ml - Westmark
120 leiÎn stoc
Masina pentru razuit "Exklusiv" - Westmark
275 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.